Parkomat Uygulaması Durduruldu

BİLGİLENDİRİCİ AFİŞLER YIRTILIYOR

Hatay’ın bazı ilçelerindeki ana arter ve caddelerde trafiği rahatlatmak için uygulanan parkomat(parklanma) uygulaması durduruldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararın Antakya, Dörtyol, İskenderun ve Samandağ ilçelerinin tamamında geçerli olduğunu ifade eden Büyükşehir yetkilileri, uygulamayı kullanan vatandaşları uyardı.
“ALINAN KARAR İSTİSNASIZ TÜM İLÇELERDE GEÇERLİ”
Kararın istisnasız tüm ilçelerde geçerli olduğunu önemle ifade eden Büyükşehir yetkilileri, “Pandemi koşullarını göz önünde tutarak aldığımız karar UKOME tarafından oy birliği ile alınmıştır. Bu karar istisnasız tüm ilçelerimizde geçerlidir. İkinci bir UKOME kararına kadar vatandaşlarımızın bu uygulamamanın geçerli olduğu cadde vb. yerlerde herhangi bir park ücreti ödemesine gerek yoktur” ifadelerine yer verdi.
“PARK ÜCRETİ TALEP EDEN KİMSEYE İTİBAR EDİLMEMELİDİR”
İskenderun’da bu kararın dışında uygulamanın yapıldığına dair çıkan haberlere de açıklık getiren Büyükşehir yetkilileri, “Parkomat uygulamasının durdurulduğunu geçen aylarda farklı kanallar aracılığıyla duyurduk. Vatandaşlarımızın uygulamanın devam ettiğini belirten ya da kendilerinden park ücreti talep eden hiçbir kişiye ya da şirkete itibar etmemesini önemle belirtiyoruz. Uygulamanın yeniden başlayacağı tarih yine alınacak UKOME kararı ile belirlenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞLAR UYGULAMANIN DURDURULMASINDAN MEMNUN
HBB ekiplerinin vatandaşların konu hakkında bilgi sahibi olması için astığı bilgilendirici afişlerin yırtıldığı tespit edildi. Ekipler, uygulamanın yeniden duyurulması için İskenderun’un farklı noktalarında billboard çalışması gerçekleştirdi. Parkomat uygulamasının durdurulması ile ilgili düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, “Pandemi sürecinde uygulamanın durdurulması çok yerinde bir karar. Park ücreti ödememek için ücretsiz alanlar arıyorduk. Umarım pandemi sürecini hep birlikte sağlıklı şekilde atlatacağız. Kararın alınmasından dolayı Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

PARKOMAT UYGULAMASI DURDURULDU 1

PARKOMAT UYGULAMASI DURDURULDU 2

PARKOMAT UYGULAMASI DURDURULDU 4

PARKOMAT UYGULAMASI DURDURULDU 7

Önceki İçerikKahvaltıyı atlama, egzersiz yap, yararlı besin seç!
Sonraki İçerikCiro kaybı desteği Resmi Gazete’de Yaynlandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.