2,5 Yaşındaki Çocuğun Böbreğinden Taş Çıkarıldı

2,5 yaşındaki hastanın böbreğinden İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz’un gerçekleştirdiği MİNİ-plp yöntemiyle 2,5 santimlik taş çıkarıldı. Karın ağrısı ve idrarda yanma sonucu ailesi tarafından Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz’a getirilen minik hastanın böbreğinde 2,5 santim boyutunda taş saptandı. Yapılan tetkikler sonucu hastaya MİNİ-pnl yöntemi uygulanarak, hastanın böbreğindeki taşlar temizlendi.
Kapalı olarak uyguladıkları operasyon hakkında bilgiler veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Abdulmecit Yavuz, “2,5 yaşındaki hastamız, böbreğini tıkayan taşlar yüzünden karın ağrısı ve idrarda yanma gibi şikâyetler nedeniyle bize başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucunda böbreğinde 2,5 santim taş saptandı. MİNİ-pnl yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz operasyon neticesinde taşlar tamamen temizlendi ve 24 saat sonra hastamız sağlıkla taburcu oldu” dedi.
MİNİ-pnl yöntemi nedir?
MİNİ-pnl yönteminin, böbrek taşı kapalı ameliyatında en sık kullanılan yöntem olduğunu dile getiren Op. Dr. Abdulmecit Yavuz, “Mini-pnl yöntemi, özellikle taş boyutunun 2 santimetrenin üzerindeki taşlar için tercih edilen tedavi yöntemidir. Hem erişkinlerde, hem çocuk yaş hasta grubunda tercih edilebilecek bu yöntemin en büyük avantajı, daha ince bir kanaldan çalışma olanağı sağlamadır. Bu sayede, daha az kanama daha az ağrı daha çabuk taburculuk süresi sağlanmış olur” dedi.

abdulmecit yavuz
abdulmecit yavuz
Önceki İçerikKAÇAK ETÜD MERKEZİNE SORUŞTURMA AÇILDI
Sonraki İçerikVali Doğan Arsuz İlçesini Ziyaret Etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.