Yeni Yılda Sağlıkla Yaşamak İçin Tedbiri Elden Bırakmayın

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında hastalığı önleyici tedbirlere uymanın, hayati önem taşıdığını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi İş Yeri Hekimi Dr. Cengiz Gündüz, koronavirüsten korunmada en etkili yolun; sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymaktan geçtiğini belirtti.

“Mesafe-Maske-Hijyen En Etkili Yöntem”

Salgından korunmak adına yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmede bulunan İş Yeri Hekimi Dr. Cengiz Gündüz, “Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uyalım. Koronavirüse karşı mücadelemizde tedbiri elden bırakmadan kurallara üst düzey hassasiyetle uymaya devam edelim. Sağlıkla yaşamak için tedbiri elden bırakmayalım. İş hayatı, alışveriş veya sosyal nedenlerle dışarı çıkmamız gerekiyorsa; maske, mesafe ve el hijyeni kurallarına uyalım. Eve geldiğimizde ise ilk olarak elimizi ve yüzümüzü su ve sabunla yıkamak, kıyafetlerimizi değiştirmek ve banyo yapmak bizi pek çok enfeksiyon etkeninden koruyacaktır” açıklamasında bulundu.

“Aşı hayat kurtarır”

Covid-19 enfeksiyonuna karşı özellikle kronik hastaların aşı yaptırması gerektiği uyarısında bulunan Dr. Cengiz Gündüz, “Koronavirüs salgınına karşı, aşı hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple, Covid-19 enfeksiyonunun durdurulması ve kayıpların önlenmesi açısından aşılanmak gerekmektedir. Bakanlığımızın belirleyeceği aşı takvimi doğrultusunda, tüm bireylerin aşı yaptırması toplum sağlığı açısından önemlidir” dedi.

 “Bizler sizin için buradayız, siz de lütfen evde kalın”

Bu süreçte sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığını ifade eden Dr. Cengiz Gündüz, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Sağlık çalışanlarımız, bu zorlu süreçte hastalarımıza en iyi sağlık hizmeti sunabilmek adına gecesini gündüzüne katarak, fedakârca çalışıyor. Sizler de hem kendi sağlığınız hem de çevrenizdekilerin sağlığı için zorunlu bir durum olmadıkça lütfen dışarı çıkmayın. Yeni yılda başta ülkemiz olmak üzere; tüm dünyada Covid-19 pandemisinin son bulmasını diliyoruz. Sağlıkla kalın” dedi.

cengiz hoca

 

Önceki İçerikİskenderun’da 7 Adrese Operasyon Düzenlendi
Sonraki İçerikArsuz’un En Güzel Manzaralı Yerine Öğretmenevi Yapılıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.