Hatay Devlet Hastanesinden Covid-19 Çağrı Merkezi ve Hasta Transfer Merkezi Uygulaması Başladı

Hatay Devlet Hastanesi , Covid-19 Pandemisi ile mücadelede, Başhekim Dr. Mahmut BAYRAKÇIOĞLU önderliğinde, halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Başhekim Dr. Mahmut BAYRAKÇIOĞLU, Yeni oluşturulan “Yatan Covid 19 Hastası Olan Vatandaşlarımıza Yönelik Çağrı Merkezi” ve “Covid-19 Hastası Transfer Merkezi” mizin hastalarımızın ve yakınlarının ihtiyaçlarının çözümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz:
* Pandemi servislerimizde ve yoğun bakımlarımızda yatmakta olan hastalarımızın yakınlarının, Hastanemiz ile iletişim kurmalarını kolaylaştırmak amacıyla, hastanemiz bünyesinde “Yatan Covid -19 Hastası Olan Vatandaşlarımıza Yönelik Çağrı Merkezi “ oluşturuldu. 08.00-24.00 saatleri arasında hizmet verecek olan çağrı merkezimizin, hasta yakınları ile hastanemiz ve doktorlarımız arasındaki iletişimi kolaylaştıracağına inanıyoruz. Hastanemizde yatmakta olan hastaların yakınları için oluşturduğumuz çağrı merkezimiz ile sağlıklı ve doğru bilgiye kolay ulaşılabilecek olup, hasta yakınlarının bilgi edinme hakkına katkı sağlayarak sürecin daha sağlıklı yürütülmesine şüphesiz ki büyük katkılar sağlayacaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız, hasta yakınları için oluşturulan çağrı merkezimizi, kovid test sonuçlarını sorgulamak için meşgul etmemeleridir. Kovid test sonuçları E-Nabız sistemi üzerinden görülebilmektedir. Çağrı merkezimizden bireylerin Kovid-19 test sonucuna ilişkin bir bilgi hasta mahremiyeti ihlaline yol açacağından kesinlikle verilmeyecektir. Yatan hastaları olan vatandaşlarımız için oluşturduğumuz çağrı merkezimize Hastanemiz Santral Numarası olan 0326 229 44 00 üzerinden 3696 / 3697 / 3698 dahili numaralarını tuşlayarak ulaşabilirsiniz.
* Biliyoruz ki hastanelerin görevi sadece tedavi etmek değil, aynı zamanda ‘Koruyucu Sağlık Hizmetleri’ ne de üst düzey katkı sağlamaktır. Pandemi sürecinde, Halk Sağlığı’nı koruma sorumluluğuyla oluşturduğumuz bir diğer alan ise “Kovid-19 Hastaları Transfer Merkezi” dir. Özel aracı olmayan Kovid-19 hastalarımıza hizmet verecek olan bu merkez ile Kovid-19 hastası vatandaşlarımızın toplu taşıma kullanımlarının önüne geçilecektir. Pandemi bölümümüz önünde oluşturduğumuz “Hasta Transfer İletişim Birimi” miz 08.00-24.00 saatleri arasında, transfere ihtiyacı olan Covid 19 hastalarımızın başvurularını kabul ederek , servis aracımız ile adreslerine kadar bırakılmalarını sağlayacaktır. Sadece Kovid-19 tanısı almış hastalarımızın yararlanacağı bu hizmete, hasta refakatçileri kabul edilmeyecektir.
* Bilindiği üzere, Hastanemiz Pandemi ile Mücadele Hizmetleri ile Poliklinik Hizmetlerini aynı anda devam ettirmektedir. Hastanemize poliklinik muayenesi için gelen hastalar ile Kovid Polikliniklerine başvuran hastalar ayrı bölgelerde bulunmakta olup, iki bölge arası hareketliliğe izin verilmemektedir. Hastanemize girişlerde yapılan ateş kontrolünün yanı sıra Pandemi poliklinikleri önünde başvuru esnasında satürasyon kontrolü de yapılmakta olup, satürasyonu düşük hastaların Pandemi polikliniği önünde beklemesi önlenmekte ve acil müdahaleleri yapılmak üzere acil servisimize yönlendirilmektedir. Pandemi polikliniklerine başvuran hastalarımızın gereken tüm tahlilleri ve görüntüleme tetkikleri bulundukları Pandemi bölümünde yapılmakta olup, tahlil ve tetkik sırasında da hastanemize başvuran diğer hastalar ile ortak bir alanda bulunmaları engellenmiş olmaktadır.
Vatandaşlarımıza “Maske + Mesafe + Hijyen “ kurallarına uydukları, mümkünse “Evde” kaldıkları, sağlıklı günler dileriz.

Hatay Devlet Hastanesinden Covid-19 Çağrı Merkezi ve Hasta Transfer Merkezi Uygulaması Başladı Hatay Devlet Hastanesinden Covid-19 Çağrı Merkezi ve Hasta Transfer Merkezi Uygulaması Başladı Hatay Devlet Hastanesinden Covid-19 Çağrı Merkezi ve Hasta Transfer Merkezi Uygulaması Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.