Sendika-İşçi-İşveren Birlikte Mücadele Ediyoruz

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Mehmet Güngör; Örgütlü olduğu işyerlerindeki Covid 19 vaka sayıları ve alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Covid 19 salgınıyla mücadelede bazı fabrikaların tüm çalışanlarına covid testi yaptırarak salgının yayılmasını önleme yönelik çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Mehmet Güngör, “testi pozitif çıkan ve temaslı olan tüm arkadaşlarımızı ücretlerinden hiçbir kesinti yapmadan izole etmektedirler” dedi.
Güngör tüm işverenlere seslenerek, çalışanların bu süreçte ve toplu iş sözleşmesinde ödüllendirilmesi gerektiğini belirtti.

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Hak İş İl Başkanı Mehmet Güngör, İş yerlerimizdeki Covid 19 vakalarını yakinen takip etmekteyiz. Süreçle alakalı genel merkezimize haftalık rapor sunmaktayız . Son zamanlarda tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde ve fabrikalarımızda da Covit 19 vaka artışı yaşanmaktadır. Bununla ilgili olarak Sendikamız ile İşverenlerimiz koordineli çalışmakta olup vakaları minimum seviyede tutmak İçin gayret sarf etmektedir.
İşverenlerimizin aldığı tüm önlemler taktire şayandır. İşverenlerimiz Covid 19 testi pozitif çıkan ve temaslı olan tüm arkadaşlarımızı ücretlerinden hiçbir kesinti yapmadan izole etmektedirler. Ayrıca bazı fabrikalarımız tüm çalışanlarını Covid 19 testinden geçirerek hastalığın yayılmasını engellemeye çalışmaktadır. Bu hastalığın kesin tedavisi yoktur. Elimizde olan tek şey Maske-Mesafe ve Hijyene dikkat etmemiz gerektiğidir. Bu süreçte örgütlü olduğumuz fabrikalarda 1 arkadaşımız ve bölgede 2 arkadaşımız bu hastalığa yenik düşmüştür. Toplamda örgütlü olduğumuz iş yerlerinde bu gün itibariyle 153 arkadaşımızın testi pozitif çıkmıştır ve tedavileri devam etmektedir. Yoğun bakımda hiçbir arkadaşımız yoktur. Bizler vefat eden emekçi arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet tedavi gören emekçi kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.
Çalışanlarımız moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutarak evlerine helal rızık götürebilmek amacıyla fabrikalarının bacalarının tütmesi İçin çaba sarf etmektedir dedi.

Sendika-İşçi-İşveren Birlikte Mücadele Ediyoruz

Önceki İçerikAçık Öğretim Kurumları 1.Dönem Sınavı Yapılacak Yerler Açıklandı
Sonraki İçerikTÜİK’e Göre % 6,7 Büyüdük
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.