Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı12 bin sağlık personeli alacak

Sağlık Bakanı Koca, 12 bin sağlık personeli alımı yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 12 bin sağlık personeli alımlarına hangi kadrolardan yapacağını da belirtti. Bakan Koca paylaşımında; “Bakanlığımız; 7.000’i hemşire, 1.700’ü ebe ve 2.864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni, 14 branşta 12 bin sağlık personeli alacak. Tercih Kılavuzunun yayınlanmasını müteakip mülakatsız atama yapılacak. Pandemi mücadelemizin bu zor günlerinde, atamalar bize güç katacaktır.” dedi.

12 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık personeli alımı hangi kadrolara yapılacak sorusu bir yandan merak edilirken, kış aylarının gelmesi ve vaka sayılarının artması nedeniyle 12 bin sağlık personeli alım tarihleri yakın bir tarihte olması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı KPSS kılavuzu yayımlandı mı araştırması devam ederken, ÖSYM’nin resmi internet sayfasında henüz böyle bir duyuru yayınlanmadı. ÖSYM’de son dakika sağlık personeli başvuru klavuzu 2020 yayınlandığında haberimizde yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı sağlık personeli başvuru şartları nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 bin sağlık personeli alımına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında “Önümüzdeki günlerde, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı12 bin sağlık personeli alacak

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.