Cheon Gyu Lee, Kore’de akan kan da bizim, Hatay’da yakılan orman da bizim

Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee…
“Kore’de akan kan da bizim. Hatay’da yakılan orman da bizim.”

Kore’de şehit ve gazi olan 3043 kahraman Türk askerlerimizin aziz hatıralarına 3043 fidanı Çerkezköy’den Hatay’a ulaştırıyor, toprakla buluşturuyoruz” diyerek ilçemize gönderilen 3043 zeytin fidanı Belen Belediyesi Park Bahçe Amirliğine teslim edildi.
Belediye Başkan Vekilimiz Şit Mülayim, Başkan Yardımcımız Abdullah Önder ve Park Bahçe Amiri Kemal Aydın ise karşılama programında hazır bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Belediye Başkan Vekili Şit Mülayim ise şu ifadelere yer verdi.
“İlçemizde iki gün boyunca etkili olan ve çok büyük bir doğa ve yaşam alanında etkili olan orman yangınıyla ilgili Belen Belediyesi olarak yaraları sarmaya başladık. Bizleri en çok sevindiren ve gururlandıran destek mesajlarıyla yaşadığımız acılar bir nebze de olsa hafifletmesi. Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee’nin “Kore’de akan kan da bizim. Hatay’da yakılan orman da bizim.” İfadeleri bizleri fazlasıyla onurlandırdı. Kardeş devletimiz Güney Kore’nin yaptığı zeytin fidanı bağışını gönülden kutluyorum. İnşallah bu fidanları yanan alanlarımıza ekerek dostluğumuzu bir kez daha pekiştireceğiz. İfadelerini kullandı.

Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee’de İstanbul’dan yola çıkan tır’ın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti.
Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil firması Genel Müdürü Cheon Gyu Lee, “Koreli bir yatırımcı olarak Hatay’da meydana gelen yangın ve sabotaj olaylarından büyük üzüntü duyduğunu ve Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü olarak hem Koreli bir kişi olarak, hem de Türkiye’de bir yatırımcı olarak, Hatay’daki orman yakma ve sabotaj girişimlerinden dolayı, tüm Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Ormanlar bir ülkenin akciğerleridir. Bu saldırı hem hayvanlara hem doğaya hem insanlarımıza yapılmış bir saldırıdır. Saldırının sahiplerini esefle kınıyor, bir daha böyle olaylar ile karşılaşmamak adına, güvenlik güçlerinin gereken adımları atacağına inandığımı bildirmek istiyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2018 yılında Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatına atfen bütün kahramanlarının isimlerini künye haline getirdiklerini belirterek, “Bu künyeler bu fidanlara asılacak ve Kore şehitlerimizin, gazilerimizin isimleri, yaşanan terör eylemlerine inat, bu fidanlar ile büyüyecek. Kore’yi savunan o günkü askerleriniz, Hatay’da yeşerecek ve filizlenecek. Geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ülkelerimizin bağlılığını ortaya koymak ve karınca misali tarafımızı net şekilde ortaya koymak istediğimiz proje ile umarım hem Türk halkı adına hem Kore halkı adına ve kardeşlikleri adına, güzel bir eylem olmuş olur” İfadelerini kullandı.

Cheon Gyu Lee, Kore’de akan kan da bizim, Hatay’da yakılan orman da bizim Cheon Gyu Lee, Kore’de akan kan da bizim, Hatay’da yakılan orman da bizim Cheon Gyu Lee, Kore’de akan kan da bizim, Hatay’da yakılan orman da bizim Cheon Gyu Lee, Kore’de akan kan da bizim, Hatay’da yakılan orman da bizim

Önceki İçerikCHP’Lİ YÖNETİCİLERDEN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET
Sonraki İçerikHatay İş Kur ve İskenderun İş-Kur Müdürlerinden Anlamlı ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.