Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak

Yanan Ormanlarımızdan Geriye Hatıra Anıları Kaldı

Geçtiğimiz Cum günü Belen Arsuz İskenderun üçgeninde başlayan ve ciğerlerimizi paramparça eden Orman yangınlarından geriye hatıraları kaldı.
Bölgemizin akciğeri nefes kaynağı oksijen deposu yem yeşil manzarası ile Mas mavi Körfezimizle özdeşleşen ormanlık alanlarımızın yanması sonrası adeta enkaz yığınına dönmesi yüreklerimizi burkuyor.

Hatay bölgesinde 24 yıldır Gazetecilik, muhabirlik, Kameramanlık ve Foto Muhabirliği yaparken, her fırsatta Belen Soğukoluk bölgesine çıkar Körfezimizin eşsiz manzarasını deklanşörümden çektiğim fotoğraflarımla okuyucularımıza ve gazete sütunlarıma taşırdım. Son yıllarda peş peşe yaşanan ve binlerce hektar alanın yandığı ormanlarımız da ağaçlarımız, ormanlarda yaşayan canlı hayvanlar maalesef yok olup gidiyorlar. Bölgede faaliyette bulunan iş yerleri ve yerleşim yerleri de çıkan yangından büyük oranda etkilenmesi ekonomik anlamda da olayın rehavetini gözler önüne seriyor. Bu olayların sona ermesi ve bölgemizin yeniden yeşermesi adına adeta kenetlendiğimizi görüyoruz. Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimiz Valimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerimiz, Orman İşletme Müdürlüğünde görevli personellerimiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Belen Belediyesi ve İskenderun Belediyesine bağlı ekiplerimiz, Kızılay’ımızın değerli çalışanları halkımız, zikret meden geçemeyeceğim, yangının çıktığı ilk gününden itibaren tüm bu ekiplerle birlikte canla başla hayatını hiçe sayarak çalışan gazeteci meslektaşlarımın çalışmalarını takdir etmemiz lazım. Bundan sonra hep birlikte el ele verip, yeniden bölgemizi filizlendirme vakti gelmiştir. Artık bölgemiz yeniden yeşerecek, gelecek kuşaklara daha yeşil bir Hatay bırakacağımıza canı gönülden inanıyorum ve bir daha böyle acılı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum.

Bu haberimde sizlere yanan ormanlık alanları değil, yanmadan önce olay yerlerini çektiğim ÖZEL fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Daha yeşil ağaçlı günlerimiz çok yakın inşallah.

ÖZEL Haber Analiz :  Mürsel SEHER 

Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak

Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak Fidanlar Ekilecek Gelecek Daha Yeşil Olacak

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.