Rahim Ağzı Kanserine Dikkat

RAHİM AĞZI KANSERİNİ ÖNLEMEK İÇİN SMEAR TESTİ YAPTIRIN!
Rahim ağzı (serviks) kanserinin her yaşta görülebileceğine dikkat çeken İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kemal Kılıç, düzenli aralıklarla smear tarama testlerinin yaptırılmasının erken teşhis için önemli olduğunu vurguladı.
“Düzenli Periyotlarla Test Yaptırın”
Rahim ağzı kanserinin teşhisinde smear testinin öneminden söz eden Op. Dr. Kemal Kılıç, “Rahim ağzı kanseri, kadınlarda en sık görülen altıncı kanserdir. Erken yaşta cinsel ilişki, birden fazla partner, sigara kullanımı, HPV enfeksiyonu, bu kanser riskini arttıran nedenlerdendir. Bu kanserin taranmasında kullanılan smear testi ile rahim ağzı kanserinde ölüm oranları azalmıştır. Smear testi; üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan bir tarama testidir. Smear testi; 21 yaş sonrası ve ilk cinsel ilişkiden üç yıl sonra yapılmaya başlanmalıdır. Düzenli periyotlarla yapılan testlerle, kanseröz lezyonları henüz tedavi edilebilecekleri aşamalarda yakalanmaktadır. Rahim ağzı kanserinden korunmak için düzenli olarak smear testi yaptırmak, büyük önem taşımaktadır” dedi.

Rahim Ağzı Kanserine Dikkat

Önceki İçerikUzun Süreli Ağır Diyetler Zayıflatmaz Yağ Yakmak İçin Kaslarınızı Güçlendirin
Sonraki İçerikMEB’den kronik rahatsızlığı olan öğrencilerle ilgili önemli açıklama
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.