Uzmanlardan Denizanası Uyarısı

Uzmanlar, Vatandaşların denizanasını görünce 1-2 metre uzağında kalmalarını ara kısımlarında zehirli hücrelerin olduğunu onlardan etkilenebileceğini belirtiyorlar.

Uzmanlar,Eskiden deniz içinde kalmış şamandıralarda, mantarlarda hidrozoanların olduğunu bunlara değdiğiniz zaman vücudunuzda yanma ve kaşıntı yapabileceğini söylüyorlar.Özellikle eskiden kalmış ip, halat, şamandıra varsa yüzen kişiler elinin içiyle dokunabilir ama vücutlarını temas ettirmesinler. Hidrosoğanlar yanma ve kaşıntı yapabilir. Denizanaları da aynı şekilde kaşıntı ve yanma yapabilir diye konuştu.

‘DOKUNURLARSA AMONYAK VEYA ALKOL SÜRSÜNLER’

Denizanalarının dokunduğu noktalarda içi su dolu şişmeler görülebildiğine dikkati çeken Uzmanlar, “Bu durumda yapılacak şey amonyak veya alkol sürmeleri. O noktalarda daha çok şikayet olursa bir sağlık kuruluşuna gidip göstermeleri gerekir. Vatandaşlarımız denizde eskiden kalmış halatlara, iplere, şamandıralara dokunmasınlar. Denizanalarına yaklaşmasınlar. Vatandaşlar denizanasını görünce 1-2 metre uzağında kalmaları gerekiyor. Çünkü ara kısımlarında zehirli hücreleri var, onlar etkileyebilir” dedi.

Uzmanlardan Denizanası Uyarısı

Önceki İçerikLarva İle Mücadele Devam Ediyor
Sonraki İçerikİçişleri Bakanlığı Kurban Bayramı Talimatı Yayınladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.