Gözde Cerrahi Tıp Merkezinde Hasta kabulüne başlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Murad Çelik: “Hipertansiyon belirtileri nelerdir?

İskenderun Gözde Cerrahi Tıp Merkezi bünyesinde hasta kabulüne başlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Murad Çelik, Hipertansiyon ve Yüksek Tansiyon ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Murad Çelik, açıklamasında;
“Tansiyon 180/110 mm Hg’nin üzerine çıkmadığı sürece herhangi bir belirti göstermeyebilir. Ancak sürekli yüksek olduğunda vücuda zarar verir. En çok görülen yüksek tansiyon belirtileri:

Sık idrara çıkma özellikle geceleri uyanıp idrar yapma
Bulanık ya da çift görme
Bacaklarda şişlik
Nefes darlığı
Halsizlik, yorgunluk, isteksizlik
Kulak çınlaması
Burun kanamaları
Düzensiz kalp atışı ve kalp ağrısı
Baş dönmesi ve baş ağrısı
Hipertansiyon nedenleri nelerdir?
Tansiyon yüksekliğinin genetik ve çevresel faktörler olmak üzere en önemli iki nedeni vardır. Birinci derece akrabalarında yüksek tansiyon öyküsü olan kişilerde hipertansiyon görülme riski büyüktür. En yaygın olarak görülen hipertansiyon nedenleri:

Aşırı tuzlu gıdalarla beslenme
Kafa içi basıncın yüksek olması
Aort damarının kalpten çıktığı bölgenin dar olması
Böbrek üstünden salgılanan kortizon veya aldesteron hormonlarının aşırı salgılanmasına bağlı olarak görülen Crohn ve Cushing hastalığı
Böbrek tümörleri
Akut ya da kronik böbrek hastalıkları
Böbrek damarlarının daralması
Tiroid bezi hastalıkları
Şeker hastalığı
Kolesterol yüksekliği
Gebelik
Soğuk algınlığı ilaçları, dekonjestanlar, bazı ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları, kokain ve amfetamin gibi yasadışı ilaçlar
Kilo fazlalığı
Alkol ve sigara kullanımı”

Gözde Cerrahi Tıp Merkezinde Hasta kabulüne başlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Murad Çelik: “Hipertansiyon belirtileri nelerdir?

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.