İki Aşamalı Ameliyatla Hayata Tutundu

Şiddetli göğüs ağrısı şikâyetiyle İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran 44 yaşındaki Remziye Bereket, ‘Debranching Yöntemi’ ile gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuştu. İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk’ün uyguladığı iki aşamalı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Remziye Bereket, ameliyattan dört gün sonra sağlıkla taburcu edildi.
“Debranching Yöntemi İle Sağlığına Kavuştu”
Bereket’in riskli bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğunu dile getiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Beş yıl önce aort yırtılması nedeniyle ameliyat olan hastanın, bu kez arkus aortu (beyne giden damarların çıktığı yer) yırtılmıştı. Hastaya iki aşamalı ameliyat uyguladık. Ameliyatın ilk aşamasında hastanın kalbi tekrar açıldı ve beyne giden damarların yerleri, bölgemizde ilk defa uygulanan Debranching Yöntemi ile değiştirildi. İkinci aşamada hasta anjiyo ünitesine alındı ve hastanın yırtık olan aort bölümüne stent takıldı. Bu tür riskli ameliyatlar, her merkezde gerçekleştirilmiyor. Gerek tecrübeli ekibimizle, gerekse teknolojik donanımımızla ameliyatlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.
“Doktorlarımız, bölgemiz için şans”
Ameliyat sonrası sağlığına tekrar kavuşan Remziye Bereket ise, “İkinci kez zor bir ameliyat geçirdim ve sağlığıma kavuştum. Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi, bölgemiz için bir şans” dedi.

İki Aşamalı Ameliyatla Hayata Tutundu İki Aşamalı Ameliyatla Hayata Tutundu İki Aşamalı Ameliyatla Hayata Tutundu

Önceki İçerikTur alanlar dikkat! Ücretler geri ödenecek
Sonraki İçerikHitit Kralı Şuppiluliuma’nın Figürü Antakya Köprübaşında Sergilendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.