Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü Maske Üretimine Başladı

Covid-19 Salgınına karşı vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkemiz genelinde yürütülen tedbir ve kararların Arsuz ilçesin de üstün hassasiyet ve titizlikle uygulanması sağlanırken, bir yandan da ilgili kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği ve koordinasyonu da sağlayarak, salgına karşı mücadelede ihtiyaç duyulan maske ihtiyacına karşılık devletimizin merkezden gönderdiklerine ilaveten Kaymakamlığımızın koordinesinde hayırsever desteği ile, Halk Eğitim Müdürlüğümüzce hocalarımız ve hanımlarımızın gayretleriyle yoğun bir şekilde maske üretim çalışması yürütülmeye başlanmıştır.

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Mimar Sinan Çok Programlı Lisede hünerli ellerden maske üretimine başlanmış olup ilk etapta 750 maske üretimi gerçekleşmiş ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına verilmiş ancak talebin çok fazla olması nedeni ile seri üretime geçilmiştir. Bugün itibariyle üretim toplamda 4000 maskeye ulaşmış ve günde 200 maske üretilebilir hale gelmiş ve maskelerin Arsuz ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve halkımıza dağıtımına geçilmiştir.
Özveri ile çalışan usta öğreticilerimize , öğretmenlerimize , hanımlarımıza, kursiyerlerimize ve maliyet giderlerini karşılayan iş insanları Alpateş Gübre Haluk Alpaydın’a, Yusuf Yılmaz ve ATSİAD yönetimine, Mazman Balıkçılık Orhan Ünçel ‘e vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü Maske Üretimine Başladı Arsuz Halk Eğitim Müdürlüğü Maske Üretimine Başladı

Önceki İçerikArsuz’a Mahmut Şirin’den Nano Maske
Sonraki İçerikBaşkan Fatih Tosyalı:Birlikte Başaracağız
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.