Corona Virüs Sizi Ekrana Bağlamasın

Corona virüs salgını sürecinde, çocuklarda ekran bağımlılığını önlemenin yolları hakkında tavsiyelerde bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikolog Sevgi Kirmit, bu dönemde ebeveynlerin ekranı yasaklamak yerine, yapılabilecek alternatif etkinliklerden söz etti.
Karantina günleri boyunca aile içi iletişimi arttırmanın önemli olduğunu vurgulayan Kirmit, “Corona virüsüyle mücadele ettiğimiz bu süreçte, çocuklarımızı bu virüsten korumaya çalışırken, ekran tuzağına düşmelerinden korumak da gerekir. Şu an uzaktan eğitimin verilmesiyle; hem derse, hem de eğlenceye ayrılan sürenin ekran karşısında hayli fazla olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte artık çoğu ailede evde ve onlarında ekranda kalış süresi arttı bu sorun. Önlemleri alınmadığında bizleri bağımlılık noktasına getirecek. Burada ekranı daha çok ders zamanlarında kullanıp, eğlenmeyi ve dinlenmeyi aile içinde iletişim halinde geçirmek çok önemli. Bu dönem kısıtlamalarımızı yaşadığımız bir dönem gibi görünse de aslında bir yandan bize göz ardı ettiğimiz ihtiyaçlarımızı da ön plana almamız gerektiğini öğretti. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi aile içi iletişimin arttırılması. Oyunlar ve diyaloglar yoluyla, birbirimizin duygu ve düşüncelerini daha iyi anlayabilecek, keşfetmediğimiz yanlarımızı fark etmemize neden olacaktır” dedi.

Corona Virüs Sizi Ekrana Bağlamasın

Önceki İçerikİçişleri Bakanlığı Yeni Koronavirüs Karantinası Açıklaması Yayınladı
Sonraki İçerik23 NİSAN KONULU ÖDÜLLÜ RESİM YARIŞMASI
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.