Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar

‘Çanakkale Ruhu Yüreklerde Hissedildi”
Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları Öğrencileri İskenderun Belediyesinin katkıları ile Belediye Kültür Merkezinde açılan Çanakkale Savaşları Gezici müzesini gezdiler.
Türk Milletinin kahramanlık destanı verdiği ve dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirttiği Çanakkale Zaferini gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan ‘Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Türkiye turnesi kapsamında İskenderun’a da uğradı. Bir hafta süreyle İskenderun halkının yoğun ilgisini gören Müzeyi Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumu öğrencileri de gezdiler.
Çanakkale savaşında kullanılan malzemeleri Pamuk Kreş öğrencileri ilgi ile gezerek, tarihlerini bir anlamda yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.
Türk Milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu bu zaferlerin en önemlilerinden birinin Çanakkale Zaferi olduğunu belirten Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları Müdürü Selma Türkoğlu; “Her fırsatta söylüyoruz, yaşayarak ve görerek verilen eğitimler öğrencilerimizin hafızalarına daha iyi yer etmektedir. Bu bağlamda şehrimize gelen Çanakkale Savaşları Gezici müzesine öğrencilerimizi getirdik. Öğrencilerimiz burada tarihi yaşadılar ve bu onlar için ömürleri boyuncu unutamayacakları anlarda biri olduğunu söyleyebiliriz. Türk halkı olarak tarihimizi gelecek kuşaklara aktarılmasının çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Hele küçük yaşta alınan bu eğitimler ömür boyu unutulmayacaktır. Müzenin şehrimize getirilmesinde emeği geçen İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’ya da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar Pamuk Kreş öğrencileri Çanakkale  Gezici Müzesinde tarihi yaşadılar

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.