Muhasebeciler Haftasında birlik ve beraberlik mesajları verildi

İSMO Başkanı Yıldırım; Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler kamu maliyesini ayakta tutmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sunmaktadır.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Muhasebeciler Haftası dolayısıyla meslek mensupları toplu halde Atatürk Anıtına çelenk sundular.
Atatürk Anıtında ilk olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dikkat çeken İSMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Yüreğimiz kan ağlıyor. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yapan ve İdlip’de hain saldırı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, ailelerine de sabırlıklar diliyoruz. Gün birlik ve beraberlik kenetlenme günüdür” dedi.
Buruk bir Muhasebeciler Haftası yaşadıklarını belirten İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım; “Amacımız, bu haftada mesleğimizin daha iyi tanıtılması, sunduğumuz değer ve faydanın tüm kesimlerce farkına varılmasını teminen, 1-7 Mart tarihlerinde Muhasebeciler Haftasını idrak etmekteyiz. 13.06.1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 sayılı yasa ile mesleğimiz yasal statü kazanmıştır. Halen 77 SMMM Odası 111 bin SMMM, 4.800 YMM 18 bin stajyer ile TÜRMOB çatısı altında ekonomiye hizmet veren donanımlı, bilgili, vizyon sahibi bir kuruluşuz. Meslek Camiası olarak ülke ekonomisine verdiğimiz fayda, yarar, katkı yadsınamaz” dedi.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, konuşmasının devamında meslekte yaşadıkları sıkıntılara da dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Mesleğimizi icra ederken çözüm bekleyen çok önemli sorun ve sıkıntılarımızın olduğunu her platformda dile getirdik. Üst kuruluşumuz TURMOB tarafından muhataplarımıza bu sorunlar her fırsatta aktarılmakta çözüm için çaba sarf edilmektedir. Son yıllarda bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılması bizleri de umutlandırmaktadır. Sevgili meslektaşlarım, geriye baktığımızda 30 yıl gibi kısa bir zaman içinde ekonominin kaydını tutan, üretken kaliteli hizmet sunmayla güvenilir, kurumsal yapısıyla ülkemize ve ekonominin paydaşlarına hizmet veren vaz geçilemeyen, yeri doldurulamayan bir meslek camiası olduk. Bununla gurur duyuyoruz. Mesleğimizi icra ederken çok meşakkatler çekmekteyiz. Ekonomideki sistemin başarılı çalışmasında meslektaşlarımızın katkıları en üst seviyededir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler kamu maliyesini ayakta tutmaktadır. Ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Üst kuruluşumuz TÜRMOB ve odalarımız kamu yararına sürekli yüksek kalitede dünyadaki gelişmelere paralel olarak mesleğin geliştirilmesi için çalışmakta eğitim ve mesleğin uygulanmasına yönelik büyük bir özveri ile çalışmaktadır. TÜRMOB ülkemizde muhasebe ve denetim mesleğinin insanca yapılabilir olması ve tüm kesimlerin bundan istifade etmesi mücadelesini vermektedir. Ülkemizin şeffaf öngörülebilir sade ve kolay anlaşılır bir vergi, sigorta ve diğer mevzuat sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Mevcut ve yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergileme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılmasını meslektaşların özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmekteyiz. Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunları karşılıklı anlayış ile çözebileceğimize inanıyor, yarınlara umutla bakıyoruz. Bu vesile ile Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerimizin tüm meslektaşlarımızın Muhasebeciler Haftasını kutluyor, ülkemize barış, huzur, sevgi, kardeşlik, ve mutlu günler diliyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Muhasebeciler Haftasında birlik ve beraberlik mesajları verildi Muhasebeciler Haftasında birlik ve beraberlik mesajları verildi Muhasebeciler Haftasında birlik ve beraberlik mesajları verildi Muhasebeciler Haftasında birlik ve beraberlik mesajları verildi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.