Bakan Hulusi Akar Hatay’da

Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, beraberindeki Askeri Erkan, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri, 20 Şubat Perşembe günü ateşkes sağlamak üzere Suriye’nin İdlib kentinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan Tank Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın Samandağ ilçesi Deniz Mahallesi’nde bulunan ailesine gerçekleştirdikleri taziye ziyaretinde, Şehidimizin aile fertleri ve yakınlarıyla bir araya gelerek sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Ziyarette şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ‘’Herkesin bildiği gibi içinde bulunduğumuz ortamda Türk Silahlı Kuvvetleri olarak gece gündüz, yağmur çamur demeden elimizden geldiğince yurt içinde ve yurt dışında milletimizin güvenliği, rahatı, huzuru için gerçekten büyük bir kahramanlık ve fedakarlık göstererek görevimizi sürdürüyoruz. Yine bildiğiniz gibi hemen yanı başımızda İdlib’de maalesef çok sıkıntılı durumlar var. Hem ülkemizi tehdit ediyor hem de orada on binlerce, yüz binlerce masum insanın hayatını tehdit ediyor. Bizler de bir taraftan ülkemizin, milletimizin rahatını huzurunu ve güvenliğini sağlamaya çalışırken diğer taraftan da tarihimize kültürümüze yaraşır bir şekilde oradaki masum, mağdur ve mazlum insanların hayatını korumak ve onları kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Bu büyük mücadelede Ali Emre de büyük kahramanlıkla ve fedakârlıkla mücadeleyi sürdürürken şehadet şerbetini içip, şehitlik mertebesine erişmiştir. Bu mücadelede bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız. Şehitlerimizin anneleri ve babaları başta olmak üzere kardeşlerinin, sevenlerinin gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Biz gerçekten inançla , ilkelerle inandığımız şeyler çerçevesinde elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bizim atalarımız da hak adalet konusunda, bu konudaki istikrarın sağlanması için birçok çalışma yaptı ve mücadelede bulundu. Biz de aynı şekilde bu cennet vatanın, 83 milyonun rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” anlayışı içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu ordu sizin ordunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri sizin evlatlarınız. Bu evlatlar, Ali Emre’nin yaptığı gibi gerçekten sizler için sizlerin rahatı ve huzuru için gözlerini kırpmadan en kıymetli varlıkları olan canlarını ortaya koyabilecek kadar cesurlar. Çalışmalarımızı sürdürüp hem ülkemizin hem de çevremizin rahatı, huzuru ve istikrarını sağlamak için herkesin rahat ve güven içerisinde yaşamasını mümkün kılacağız. Bu konuda sizin destekleriniz, sizlerin sevgisi ve duası, güveni bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır. Sizden aldığımız bu ilhamla biz de büyük bir aşkla bize verilen görevleri yapmanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah bunu başaracağız. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesi ve tüm akrabalarına güç kuvvet ve sabırlar diliyorum.’’ dedi.

Şehidimizin ailesine yapılan taziye ziyaretine Vali Rahmi Doğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra, Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Sinan Yayla, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Serkan Topal Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samandağ Kaymakamı Refik Eryılmaz, Askeri Erkan ve şehit yakınları katıldı.

Bakan Hulusi Akar Hatay’da Bakan Hulusi Akar Hatay’da Bakan Hulusi Akar Hatay’da

Önceki İçerikİskenderun , Arsuz ve Antakya’da Elektrik Kesintisi Olacak
Sonraki İçerikİskenderun Yollar Kapanıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.