Uzman Psikolog Sıdıka Kübra Kazmacı Aile Terapisine dikkat çekti!

Neden aile terapisi?
İskenderun Gözde Cerrahi Tıp Merkezi bünyesine katılan ve Hasta kabulüne başlayan Klinik Psikolog ve Uzman Psikolog Sıdıka Kübra Kazmacı, Aile Terapisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Toplumun en küçük yapı taşının aile olduğuna vurgu yapan Psikolog Sıdıka Kübra Kazmacı; “Size çok tanıdık geldi bu cümle değil mi? Çünkü; bu cümle küçüklükten beri aklımıza kazınmış ezber cümlelerimizden bir tanesi. Ailenin toplumumuz için değeri düşünülürse neden bu cümlenin hafızalarımızda yer edindiği şaşırtıcı olmaz. Çekirdek aile, geniş aile derken pek çok küçüklü büyüklü aile sistemine sahibiz hayatımızda. Ve ailemizdeki her bireyin bir şekilde etkisi var üzerimizde farkında olsak da olmasak da. İşte tam bu noktada aile terapisinin önemi ortaya çıkıyor.
Aile terapisi, aile üyelerinin birbirlerini daha iyi anlayabilmelerini sağlamak, negatif davranışlarını değiştirmek ve problemlerini çözmek için kullanılır. Her yaş grubu için uygundur.
Kişinin probleminden bahsederken çoğu zaman onu bireysel ele almak çok da etkili olamayabiliyor. Bunun nedeni sorunlarımızın doğrusal olmamasından kaynaklı. Bu sorunun kaynağı A çözümü B demek insan psikolojisi için çok basite indirgenmiş bir olgu. Bunun yerine ilişki dinamiklerini ele almak daha doğru olabiliyor. Çünkü davranışlarımızı tetikleyen başka etmenler ve onların etkilediği başka sorunlar var. Bunu dairesel bir döngü gibi düşünmeniz yardımcı olabilir. Tek bir sorunu çözmeye çalışmak yerine, ailenizin dinamiğine odaklanmak hem mevcut sorunlarınızın nedenlerini anlayabilmek hem de gelecekte oluşabilecek olası sorunları önceden engelleyebilmek adına çok önemli. Başka bir deyişle odak noktası birey değil, bireyin oluşturduğu sistemlerdir. Bu sistemler, en temel olarak aile olmak üzere, ilişkisel alt-sistemleri ya da işyeri, toplum gibi geniş sistemleri bütün olarak kapsamaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalar her on çiftten yedisi evliliklerinde büyük memnuniyet bulmalarında, evlilik terapisinin rolünün büyük olduğunu belirtmişlerdir. Ancak şunu söylemek önemlidir ki, sorunlar derinleşmeden evlilik terapisine başvurmak sürecin başarı oranını ciddi ölçüde etkiliyor.
Anlamlandıramadığınız, sürekli tekrarlanan sorunlarınızı çözmek ve kendinizi bu kısır döngüden çıkarabilmek adına aileniz için bir adım atıp aile terapisinden randevu alabilirsiniz. Gelin aile dinamiklerinizi hep beraber keşfedelim” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Uzman Psikolog  Sıdıka Kübra Kazmacı Aile Terapisine dikkat çekti!

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Muhasebeciler Odasını Ziyaret etti
Sonraki İçerik“KAYMAKAM YÖNDEN’DEN ŞEHİT ANNESİNE SEVGİLİLER GÜNÜ SÜRPRİZİ”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.