Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Önlenebilir

Kış aylarında meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Doktoru Erkan Dönmez, özellikle rüzgârın etkili olduğu günlerde soba yakılmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek; olası bir zehirlenmede kişinin temiz havanın bulunduğu ortama alınmasının ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve bu zehirlenmelere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler veren Acil Servis Doktoru Erkan Dönmez, “Kış aylarıyla birlikte; soba ve şofben zehirlenmeleri çok sık görülmektedir. Özellikle lodos rüzgârı etkili olduğunda, karbonmonoksit zehirlenme oranı da artmaktadır. Karbonmonoksit gazı; tatsız, renksiz ve kokusuz olan zehirli bir gazdır. Solunum yoluyla vücuda girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Bu nedenle vatandaşlarımızın karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlemler alması önemlidir. Yılda en az bir defa kombi ve soba bacalarının mutlaka temizliğinin yapılması, rüzgârın etkili olduğu zamanlarda soba yakımına dikkat edilmesi ve ayrıca yatmadan önce sobanın sönmüş olduğuna dikkat etmek hayati önem taşımaktadır. Olası bir karbonmonoksit zehirlenmesinde, kişi dumanlı ortamdan uzaklaştırılmalı ve 112 Acil Yardım Servisi aranmalıdır” dedi.

 

Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Önlenebilir Karbonmonoksit Zehirlenmeleri Önlenebilir

Önceki İçerikİskenderun 1.Kitap Günleri Fuarının açılışı gerçekleşti
Sonraki İçerikTürkiye’de Gezilecek 1001 Yerleşim Yeri
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.