Son Evre Prostat Kanseri Tedavi Edilebilir

İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Cem Önal ‘Metastatik Prostat Kanseri’ konulu toplantıda, çevre ilçelerden katılan üroloji hekimlerine bilgilendirmede bulundu.
İskenderun Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda, ürolog gözüyle metastatik prostat kanserli hastaya yaklaşım konusunda açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahsin Turunç, erkeklerde en sık görülen kanserler arasında yer alan prostat kanserinin artık her evrede tedavi edildiğini belirterek, hastaya uyguladıkları tedavi yöntemlerinden söz etti.
Metastatik prostat kanseri tedavisinde multidisipliner yaklaşımın önemi ile ilgili bilgiler paylaşan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. H. Cem Önal, yeni teknoloji radyoterapi cihazı sayesinde çok düşük yan etkiler ile yüksek başarı elde ettiklerini, son evre prostat kanserinde bazı hastalarda, hayat kalitesi bozulmadan tedavilerin artık mümkün olduğunu vurguladı.
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu ise son yıllarda ‘yeni hormon ilaçları’ olarak tarif edilen ilaç programının, yüz güldürücü sonuçlarına değinerek, bu şekilde tedavi ettikleri hastalardan örnekler verdi.

Son Evre Prostat Kanseri Tedavi Edilebilir Son Evre Prostat Kanseri Tedavi Edilebilir

Önceki İçerikÖzçelik-İş Sendikası MMK Metalurji Fabrikasında Toplu İş Sözleşme süreci hakkında işçilerle bir araya geldi
Sonraki İçerikHalkın Huzur ve Güvenliği İçin; Devlet Millet Elele
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.