Virüslerden Nasıl Korunabilirim?

Kış aylarıyla beraber enfeksiyon hastalıklarında artış görüldüğüne dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, alınabilecek basit önlemlerle virüslerden koruna bilineceğini belirtti.
Dünya genelinde sağlığı önemli ölçüde tehdit eden virüslerden korunma yöntemleri hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Son olarak Çin’de ortaya çıkan ve diğer ülkeleri de etkisi altına almaya başlayan corona virüsü, hayvandan insana ve insandan da insana bulaşan bir virüstür. Virüslerin çoğu; soğuk algınlığına benzer şekilde, kronik üst solunum yolu hastalığı olan insanları daha kolay hasta edebilir. Virüs taşıyan kişilerde; burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, yorgunluk, baş ağrısı ve birkaç gün süren ateşlenmeler görülebilir. Diğer virüsler gibi, corona virüsünden korunma yöntemlerinde de hijyene dikkat edilmesi, büyük önem taşımaktadır. Özellikle, kalabalık ve kapalı ortamlarda hasta kişilerin, öksürük veya hapşırık ile virüsü havaya yaymasıyla hastalık bulaşır. Bu nedenle hasta insanların ortamından ve kalabalık ortamlardan kaçınarak, enfeksiyon riski azaltılabilmektedir. Bol sıvı tüketmek ve dinlenmek de, virüsten korunmak için önemli bir etkendir. Öksürürken veya hapşırırken, ağzınızın ve burnunuzun kapalı olmasına özen gösterilmelidir. Kişi eğer hastaysa evde kalması ve evin mutlaka havalandırılması önemlidir. Uzun süren ateş, öksürük ve nefeste zorlanma halinde uzman desteği almak gerekmektedir” dedi.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.