14 Yaşına Kadar 14 Ameliyat Geçirdi; Ayşe Sıla Yardım Bekliyor

Doğuştan engelli 14 yaşındaki Ayşe Sıla Cengiz hayata tutunabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. Kızının yüzde 98 engelli raporu bulunduğunu ve birçok hastalıkla mücadele ettiğini belirten anne Gülhan Esen, “Tek varlığım kızım Ayşe, kızımı kaybetmek istemiyorum” dedi.

Ayşe Sıla Cengiz 14 yaşında. Doğuştan bedensel engelli. 14 yaşına kadar 14 ameliyat geçirdi. 10 ameliyat daha olması gerekiyor. Yüzde 98 engelli raporu bulunan Ayşe, aynı zamanda böbrek yetmezliği, Nurolojik Mesane, kalp ve hipertansiyon hastası. Kendi idrarını yapamadığı için 2 saatte bir sonda takılıyor. Ayşe Sıla Cengiz’in tam anlamıyla hayata tutunabilmesi için toplam 220 bin liraya ihtiyacı var.
Annesi ve babası boşanmış. Annesi aldığı bin 200 liralık bakıcı parası ve eski eşinden aldığı 800 liralık nafaka ile Ankara’da geçim mücadelesi veriyor.
HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR
Anne Gülhan Esen Ankara Valiliği’nin oluru ile sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile hayırseverlerden şu ana kadar 150 bin lira toplamış. Ayşe’nin ihtiyacı olan fizik tedavisi içinKondisyon Bisikleti, Denge Cihazı (Biodex), Wolkri, Bouth Yatağı, Omuz Makarası, Ray Sistemi, ve Compex cihazına ihtiyacı var. Anne Gülhan Esen bu cihazları alacak maddi güce sahip değil. Ankara’da ikamet eden aile aslen Erzinli, Ankara’da aradığı desteği bulamayan Anne Gülhan Esen, aradığı desteği doğup büyüdüğü Hatay’da bulurum ümidi ile Hatay’a gelmiş. Kazının yaşama tutunması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Gülhan Esen, “Doğuştan engelli kızımın hayata tutunması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacım var” dedi.
ANKARA VALİLİĞİNDEN OLUR ALDIK
Kızı Ayşe Sıla Cengiz’in 14 yaşına kadar Ortapedik ameliyatlarını Tarsus Ömer Sayar Hastanesi’nde olduğunu, sonraki ameliyatlarının da Ankara Gülhane Araştırma Hastanesi ve Balgat Koru Hastanesi’nde olduğunu belirten Gülhan Esen, “Kızımın 10 ameliyata daha ihtiyacı var. Yüzde 98 engelli. Bunun yanında bir çok hastalıkla mücadele ediyor. Kendi idrarını yapamadığı için 2 saatte bir sonda takmak zorundayız. Günde 12 tane hasta bezi, 12 tane de sonda kullanıyoruz. Bunların yanında Therabant ve Kinesobant kullanıyoruz. Bunların yıllık tutarı 64 bin lira. Ben bakıcı parası ve eski eşimden aldığım 800 lira ile geçinen bir insanım. Bu yüzden Ankara Valiliği’nin oluru ile sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattık. Şu ana kadar 150 bin lira topladım. Ama bu rakam yetmiyor.”
DESTEK BEKLİYORUZ
“Ankara’da aradığımız desteği bulamadık. Bu yüzden doğup büyüdüğüm Hatay’a geldim. Kaymakamları ve belediye başkanlarını ziyaret ettim. Hatay’da bir yardım kampanyası başlatmak istiyoruz. Kızımın hayata tutunabilmesi için hayırseverlerimizin yardımına ihtiyacımız var. Bu dünyada tek varlığım kızım. Kazımı kaybetmek istemiyorum” diye konuştu.
Esen ayrıca yardımseverlerin İşbankası Ankara Esentepe şubesi TR30 0006 4000 0014 3920 1490 77 Iban numarası üzerinden yardımlarını yapabileceklerini söyledi.

14 Yaşına Kadar 14 Ameliyat Geçirdi; Ayşe Sıla Yardım Bekliyor 14 Yaşına Kadar 14 Ameliyat Geçirdi; Ayşe Sıla Yardım Bekliyor 14 Yaşına Kadar 14 Ameliyat Geçirdi; Ayşe Sıla Yardım Bekliyor

Önceki İçerikÖzçelik-İş Sendikasından İsdemir’e ziyaret
Sonraki İçerikİskenderun, Antakya ve Arsuz’da Elektrikler Kesik Olacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.