Başkan Güven “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı”

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” vesilesi ile çeşitli programlara katıldı.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri ile birlikte Engelsiz Arsuz Derneği tarafından, Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğunun sergilemiş olduğu tiyatro gösterisi ve Panel’e katıldı. Tüm insanların kusuru olduğunu belirten Başkan Güven, “ Engelli olmak kişinin kendi isteği ile gerçekleşmez. Engelli olmalarının sebeplerinden en başında bizlerin toplum olarak ihmali gelmektedir. Engelli olan kardeşlerimizin büyük bir bölümü sağlık ihmalleri sonucu oluşmuştur. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Hamilelik sırasında, doğum sonrasında, alınmayan tedbirler sonucunda oluşan hastalıkların tedavilerinde geç kalınması birçok kardeşimizin engelli olmasına neden oldu. İlçe genelinde engelli kardeşlerimiz için neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve onları üretime, emeğe katmak adına neler yapılabileceği konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Kendilerine yeten bireyler olmaları, engelsiz bir yaşam sürmeleri adına hepimiz, hep birlikte yardımcı olacağız. Bu çalışmalara, toplumu bilinçlendirmekle başlamak gerekir. Toplum olarak engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında aktif olarak yer almalarını sağlamak bizim görevimizdir. Engelleri ortadan kaldırmayı insanlığımızın bir gereği olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü” kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Özel Gökmeydan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Gökpınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Başkan Asaf Güven, Burada tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutladıktan sonra, Gökmeydan Mahallesinde bulunan bir engelli vatandaşımızı evinde ziyaret ederek, tüm engelli vatandaşlara yanlarında oldukları mesajını verdi.

Başkan Güven “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı” Başkan Güven “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı” Başkan Güven “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutladı”

Önceki İçerikHatay’da 4.139 araç sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası Uygulandı
Sonraki İçerikABD’NİN İPİYLE KUYUYA İNİLMEZ
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.