Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi.

Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat, uzun bir aradan sonra İskenderun’a geldi. Balıkçı Barınağında demirleyen yatlar, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

En son İskenderun’a 2007 yılında gelen yatlar, balıkçı barınağına renk kattı. Günler öncesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi öncülüğünde yapılan hazırlıkların ardından Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 41 yattan 39’u akşam üstü barınağa yanaştı. Gelişleri yakından takip eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve diğer yöneticiler tarafından çiçekle karşılandı.

Şube Başkanı Kemal Kutlu, konuk yatçılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek “Bu gelişleriniz her yıl kesintisiz gerçekleşmesi beklentisi içerisindeyiz. Uzun bir aradan sonra tekrar kentimizdesiniz, sizleri konuk etmekten mutluluk duyduk” dedi.

Denizdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen de, İskenderun’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, dernek olarak ilk kez Doğu Akdeniz Rallisi düzenliyoruz. Bu da bizi mutlu etti. Her zamaan Ege ve Karadeniz rallyleri yapılıyor. Neden Akdeniz buna dahil edilmesin dedik ve bu organizasyonu yapma kararı aldık. Şimdi de Buradayız. Yarın da Madenli Marina’ya gideceğiz. Oranın ilk konukları olacağız ve oraya hareket getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Zafer Türkmen, her yıl bu organizasyonunu gerçekleştireceklerini ifade ederken, sığ olan Karataş’ın taramanın yapılması durumunda İskenderun’a yolculuğu daha rahat hale getireceğini söyledi.

Karaya ayak atar atmaz kısa bir yürüyüş yapan yatçılar da İskenderun’a gelmekten mutluluk duyduklarını dile getirirken, çevreyi de gezerek dolu dolu bir program yapmayı düşündüklerini anlattılar.

Akdeniz’in çok kirli olduğundan da söz eden yatçılar, temizlenmesinin zaruri olduğunu ifade ederek yetkililere de çağrıda da bulundular.

DENİZCİ KEDİ

Yatçılar arasında Petroviç adlı bir de kedi de vardı. O da karaya adım atar atmaz çevreye şaşkın şaşkın bakıyordu. Kedisinin kendileri gibi denizci olduğunu anlatan bayan yatçı, farklı yerler görerek bizimle hayatını sürdürdüğünü gülerek anlattı.

Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat İskenderun’a geldi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.