Hbb’ye Birleşmiş Milletler’den Çöp Kompaktörü Desteği

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Katı Atık Depolama ve Bertaraf Sahası’nda kullanılmak üzere Birleşmiş Milletler Kalkındırma Programı (UNDP) aracılığı ile kompaktör temin etti..

Hibe yoluyla temin edilen ve sahadaki çöplerin toplanması işleminde kullanılacak olan ‘Çöp Parçalama ve Sıkıştırma Kompaktörü’, 17 Eylül itibariyle HBB bünyesine katıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkındırma Programı(UNDP) yetkilileri tarafından teslim edilen kompaktör ile ilgili konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, makinenin sahada çöplerin depolanması konusunda büyük avantajlar sağlayacağını belirtti.
Daire Başkanı Dolğun konuşmasını şöyle dürdürdü: “Yanı başımızda yıllardır devam eden savaşın etkisi ile en çok mülteci göçü alan kentlerden biri olarak birçok sorunla karşılaştığımız gibi şehirde orantısız artan çöp miktarı gerçeği ile de yüzleşmek durumunda kaldık. Bu gerçek maalesef Çöp Depolama Sahamızın planlanandan yaklaşık 4 buçuk yıl önce dolmasına neden oldu. Bu makinenin sahip olduğu sıkıştırma kapasitesi ile çöp depolama işini daha sistemli hale getirerek, sahamızın ömrünü uzatmayı planlıyoruz. Bugüne kadar hazırladığımız projeler kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkındırma Programı(UNDP) hibe fonlarından Reyhanlı, Kırıkhan ve Yayladığı ilçelerine 3 adet Katı Atık Transfer İstasyonu inşası sağlandı. Bunların yanı sıra, 9 adet semi treyler, 3 adet kazıcı –yükleyici iş makinesi, 4 adet yol süpürme aracı da hibe yoluyla Büyükşehir Belediyemizin araç envanterine katmıştık. Bundan sonra da Hatay’ın hak ettiği modern temiz kent görünümüne kavuşması amacıyla tüm imkânları kullanarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Hbb’ye Birleşmiş Milletler’den Çöp Kompaktörü Desteği Hbb’ye Birleşmiş Milletler’den Çöp Kompaktörü Desteği Hbb’ye Birleşmiş Milletler’den Çöp Kompaktörü Desteği

Önceki İçerikHatay Kentkart Fiyat Tarifesi Açıklandı
Sonraki İçerikBelediye Başkanı Tosyalı:Kent İçi Trafiği Rahatlatacağız
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.