Hatay Devlet Hastanesi Başarılı Bir Operasyona Daha İmza Attı

Hatay Devlet Hastanesinde bir ilk daha başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Hatay Devlet Hastanesinin Jinekolojik Onkoloji Polikliniğine A.G isimli 70 yaşındaki hasta, dış genital dudaklarda mevcut kitle ile başvurdu. Polikliniğimizin sorumlu Jinekolojik Onkoloji Doktoru Hülya Ayık AYDIN tarafından yapılan muayene, tetkikler ve alınan Vulva biyopsi sonucunda Vulva Kanseri tanısı alan hastamız, geçirdiği vulvektomi ve lenf nodu diseksiyonu operasyonu sonrası iyileşme sürecini tamamlayarak sağlıklı bir şekilde hastanemizden taburcu edildi.
Adjuvan bir tedavi modalitesine de gerek kalmadan kür şansı yakalayarak taburcu edilen A.G. isimli hastamız, ameliyat sonrası polikliniğimizde yapılan genel kontrollerinde, sağlık durumunun çok iyi olduğu gözlemlendi.

VULVA KANSERİ NEDİR…
Vulva kanseri ,kadın üreme sistemine ait dış dokulardan kaynaklı nadir bir jinekolojik kanserdir. Vulva, yapısı itibariyle oldukça hassas bir bölgedir. Bu bölge de bazen sebepsiz ağrılar meydana gelebilir hatta kanser vakaları gözlemlenebilir. Birçok kadın hayatlarının bir dönemi boyunca vulva ağrısı ile karşı karşıya kalmıştır HPV virüsü,vulva kanseri riskini artıran etkenler arasında yer almaktadır.
Tüm jinekolojik kanserlerde olduğu gibi vulva kanserinde de bu konuda eğitim almış jinekolojik onkolologların yeri büyüktür. Palyatif bakım dahil tedavinin tüm aşamalarında multidisipliner bir onkoloji ekibi ile birlikte yer almaktadırlar.

Hatay Devlet Hastanesi Başarılı Bir Operasyona Daha İmza Attı

Önceki İçerikÇevre Sağlığı İçin “Haydi Yapalım”
Sonraki İçerikHatay Kentkart Fiyat Tarifesi Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.