Tarihi Belen Geçidinde “Kardeşlik Vurgusu”

Muharrem ayı etkinliği kapsamında Belen Atatürk Parkında, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, belenli vatandaşlara ve Belen Geçidini kullanan şoför ve yolculara aşure dağıttı.
Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesidir diyerek, aşure dağıtımı yapan Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Rabbim bizlere bu yıl da muharrem ayını görmeyi nasip etti. Yapılan aşure aslında birlik ve bütünlük simgesidir. Aşure içerisine konulan birbirinden farklı lezzetin bir arada çok daha güzel bir tat vermesidir. İşte bu da Anadolu’dur, dostluktur, kardeşliktir, vatan sevgisidir. Bizler faniler olarak elbet bir gün bu dünyadan göçüp gideceğiz, ama Alevisi, Kürdü, Çerkezi, Arabı, Hristiyan, Türkü ve tüm milletleriyle Anadolu’da her zaman kardeşlik iklimini diri tutacağız. Rabbim tüm Müslümanların ve insanların yaptığı ibadetleri kabul eylesin” İfadesini kullandı.
Aşure dağıtım proğramına, MHP Belen İlçe Başkanı Seyfullah gürbüz, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Tarihi Belen Geçidinde “Kardeşlik Vurgusu” Tarihi Belen Geçidinde “Kardeşlik Vurgusu”

Önceki İçerikÜnlü Futbolcu Saffet Sancaklı Belen’de Nikah Şahidi Oldu
Sonraki İçerikEXPO 2021 İskenderun Kompleksi Çalışmaları Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.