Arsuz’da, “Yörsel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı”

Arsuz Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı” Arsuz Uluçınar Mahallesinde açıldı.
CHP Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve eşi Behice Güven, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın Eşi Emine Sarı, CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ’nin katıldığı açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.
Arsuz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerif Akçalı yaptığı açılış konuşmasında, “İlçemizin doğal zenginlikleri, ürün çeşitliliği ve emek veren kadınlar bir araya geldiğinde, çeşidi ile lezzeti ile doğallığıyla zengin, yöresel bir ürünün yelpazesini düşündük. Sayın Belediye Başkanımızın, vizyon projesi olan yöresel ürünler kadın eli semt pazarının ilkinin açılışını Uluçınar mahallemizde hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Yöresel ürün üretimi ve pazarının daha geniş kitlelere hitap etmesi, çeşitliliğinin arttırılması, uygulamanın yaygınlaştırılması açısından önem arz etmektedir,” dedi.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in seçim kampanyası sırasında tanıttı en önemli projelerden birisi olduğuna dikkat çeken CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “ Kadın Eli Semt Pazarı Başkanımızın seçim kampanyaları sırasında belirttiği en önemli projelerden biriydi. Kadınlarımızın ürettikleri ürünleri pazarlamaya imkân sağlayan bu projenin gerçekleşmesinden dolayı başta Arsuz Belediye Başkanımız Dr. Sayın Asaf Güven ve belediye personeline, özellikle çok emek sarf eden Behice hocama ve diğer ekip arkadaşlarına şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Ekonomik sıkıntıda olduğumuz bir durumda, hepimizin bu gerçeği bildiğimiz bir ortamda, belediyelerin asli görevlerinin yanında başka görevlerinin olduğunu hep hatırlattık. Bunlardan bir tanesi ekonomisi kötüye giden vatandaşımıza bir şekilde katkıda bulunmak. Bu amaçla da ev hanımlarının, evdeki emeklerinin heba olmaması ve değerlendirilmesi amacıyla, özellikle kadınların bu işe katılması gerektiği ve kadınlarla ilgili projelerin olması gerektiğine inandık ve bunları her zaman anlattık. Bu bir organizasyon işiydi. Bu organizasyon yaklaşık bir, bir buçuk bir aylık çalışma sonucunda elde edildi. Bu çalışmada özellikle emeği geçen eşim Behice Güven’e teşekkür ediyorum. Onun yanında kadın arkadaşlarının çok büyük etkileri olmuştu, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Emek veren meclis üyesi arkadaşlarım ve belediye personelimize de teşekkür etmek istiyorum. Emek çok önemlidir. Kadınların üretmesi demek hem psikolojik hem de sosyal toplum içerisinde var olması demektir. Başlarının dik olması demektir. Değerli arsuz kadınları hepiniz üretin, satın. Bu alanımız yetersiz gibi gözükebilir. Ancak siz biz daha çok üreteceğiz, satacağız, bu işin içerisinde olacağız, emeğimizi değerlendireceğiz derseniz, bu alan gibi 2, 3 hatta 5 tane daha açacağımın sözünü veriyorum,” şeklinde konuştu.
Hanımların elinin değmediği hiç bir şeyde bereketin olmayacağına vurgu yapan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “ Hatay’da ilk kadın milletvekilimiz olan Suzan Hanım bize mecliste güç veriyor, ahenk sağlıyor. Burada hanımlarımızın ürettiği çok güzel ürünlerin olduğunu görüyorum. Bizler hem gastronomi şehri olarak bunun değerini bilmeliyiz, ayrıca EXPO 2021 de hem bu bölge hem de Antakya’daki kısım dünyaya tanıtılacak. Dünya bizleri tanıyacak. Bizler durmadan dinlenmeden çalışacağız. Üretime destek sağlayan hanımefendiler, inanın en güzel şey, insanın emeği ile kazanmasıdır. Evimizde zeytinimizi, turşumuzu yapalım, alın terimizle ürettiklerimizi satalım,” dedi.
Siyasette yeni bir anlayış yeni bir sistemin geldiğini belirten CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “ Seçimden önce verdiğimiz her sözün arkasındayız. Gerek milletvekilleri gerekse başkanlarımızla birlikte bu verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak, sizlerin verdiği güvene layık olmaya çalışıyoruz. Sayın Başkanım, meydanlarda bu semt pazarlarının sözünü vermişti. Bu ilk açılışta da emeği geçen Sayın Asaf Başkana ve muhterem eşine ben hem sizin adınıza, hem partim adına hem milletvekili sıfatıyla da milletvekillerim adına teşekkür ediyorum. Kadın eli diyoruz. Kadının elinin değdiği yerde bereket vardır. Kadının elinin değdiği yerde sevgi vardır mutluluk vardır,” ifadelerini kullandı.

‘Cesaretle başlamak başarmaktır’ diyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “ Şimdi bakıyorum cesaret gösterip başlamışsınız, öyleyse başarmışsınız. Ürettiklerinizin arkasında ne güzel dimdik duruyorsunuz. Bundan sonraki ilk adımınızda şu olmalı sevgili emekçiler; kooperatifleşmek, örgütlü bir şekilde ürettiklerinizi pazarlamak yoluna düşmelisiniz. Emeğin ve üretimin değerini bugün ülkemizde yaşadıklarımızla hepimiz maalesef çok kötü test ettik. Ülkede üretimden uzaklaştık. Her şeyde ithal bir ülke haline geldik. Bütün bu ithal durum içerisinde boş duran tarlalarımızı kullanamaz hale geldik. Sayın Lütfü Savaş ve Nazan Savaş’ında size çok büyük selam ve saygılarını iletiyorum,” dedi.
“Yöresel Ürünler Kadın Eli Pazarı” her Cumartesi Arsuz Uluçınar Mahallesinde Dr. Füsun Sayek Parkı yanında kurulacak. Ayrıca, “Yöresel Ürünler Kadın Eli Pazarı’nın ikincisi, 12 Eylül 2019 Perşembe günü, saat 11.00’de, Arsuz Karaağaç Mahallesinde, Karaağaç Semt Pazarı’nda açılışlı gerçekleştirilecek.

Arsuz’da, “Yörsel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı”

Önceki İçerikMilletvekili Kaşıkçı’dan Çiftçiye İlaç Olacak Gölet Projesi
Sonraki İçerik3.’üncü Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.