Altı Yaşında Rahat Nefes Almaya Başladı

Doğuştan, burnunda tek taraflı tıkanıklık görülen altı yaşındaki M. D., İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar’ın uyguladığı endoskopik cerrahiyle sağlığına kavuştu.
Burnunda tek taraflı arka delik tıkanıklığı (koanal atrezi) olan ve altı yıldan bu yana aşırı burun akıntısı ve burun tıkanıklığı yaşayan hastanın, şikâyetlerinin artarak devam etmesi üzerine aile, Op. Dr. Serkan Gökpınar’a başvurdu. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar tarafından başarıyla ameliyat edilen hastanın, altı yıldan bu yana çektiği sıkıntılar sona erdi.
“7-8 bin doğumda bir görülüyor”
Nadir görülen koanal atrezi hastalığı ile ilgili bilgiler veren KBB Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, “Koanal atrezi yani burunda doğumsal tıkanıklık, 5 bin ile 8 bin doğumda bir görülmektedir. Bu tıkanıklık, tek veya iki taraflı olabilir. Tıkanıklık tek taraflı görüldüğünde fark edilmesi uzun süreyi alabilir. Koanal atrezi de kesin tedavi cerrahidir. Endoskopik yöntemle uygulamış olduğumuz ameliyatla, hastaların rahat nefes almasını sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ameliyatın ardından oğlu M.D’nin rahat nefes aldığını ifade eden S.D, “Doğumundan itibaren tek taraflı burun tıkanıklığı ve akıntı şikâyeti devam eden oğluma koanal anestezi teşhisi konuldu ve bu durumun ancak ameliyatla son bulacağı söylendi. Birçok sağlık kuruluşuna başvurduk, fakat bu ameliyatı gerçekleştiremeyeceklerini söylediler. Ardından Doktorumuz Serkan Gökpınar’a başvurduk. Oğlum başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Muayene sürecinden itibaren ilgisini esirgemeyen ve oğlumun ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Serkan Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Altı Yaşında Rahat Nefes Almaya Başladı Altı Yaşında Rahat Nefes Almaya Başladı

Önceki İçerikRotary 2430. Bölge Guvernörü Karaalioğlu İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikChp’li Şahin: 54 Bin Esnaf İflas Bayrağı Çekti !
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.