Şair ve Yazarlar Bekir Cıla’nın Sufanda çiftliğinde buluştu

“Gönüller Şiir ve Türkülerle Cilalandı”

Bölgemizin sevilen şairleri, Hatay’ın Yayladağı ilçesi Yeditepe (Bezge) Sufanda çiftliğinde bir araya geldiler.

Yeditepeli şair Bekir Cıla’nın her yıl geleneksel hale getirdiği ve bölgemizin şair yazar ve halk ozanlarını buluşturduğu şölenin bu yıl 10.cusu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bölgemizin sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Halk Şairleri buluşmasında misafirlere sabah kahvaltısında yörenin biberli  (Tandır)  ekmeği ve kahvaltılıklar ile yaz ayı olması nedeniyle incir ikram edildi.

 

Şair ve Yazarlar Bekir Cıla’nın Sufanda çiftliğinde buluştu

Şair Bekir Cıla’nın Yayladağı Sufanda  çiftliğine Osmaniye, K.Maraş, Dörtyol, Kırıkhan ve çevre il ve ilçelerden  misafiri olarak gelen şiir tutkunları, yazarlar ve ozanlar, Ağustos sıcağında serin bir havada, zaman zaman yağan yaz yağmurunun altında  hem çaldılar hem de söylediler.

Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla, şölende yaptığı konuşmasında; ”Bu gün burada davetimize icabet eden ve beni ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Yazar ve şairlik gönül işi. Bu gün beni gönül dağımdan vurdunuz. Sizlerin gelmesiyle bizim gönlümüz şair, şiir ve türkülere doydu. Biz de sizleri mutlu bir şekilde ağırlayıp, neşe ile yolcu edebildiysek ne mutlu bizlere. Bizlerin bu kültür hazinelerini gelecek kuşaklara aktarmak en büyük gayemiz. Çok şükür gençlerimiz de bizim yolumuzdan gelmeye ve bu işe gönül vermeye başladılar” dedi.

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak ta şölenin finalinde okuduğu şiirlerle gönülleri mest etti.

Hatay yöresinin sevilen şairlerinden Bekir Cıla’nın tertiplediği etkinliğe katılan davetliler ise; “Sıcak bir Ağustos gününde gerçekleştirilen etkinlikte bizleri davet eden ve etkinliği düzenleyen Yöremizin sevilen şairi Bekir Cıla’ya teşekkür ediyoruz” dediler Şölende davetlilere Yeditepe Bezge ye has etli bulgur pilavı (Aş) ikram edildi.

Davetliler gün boyunca söyledikleri şiir ve bağlamaları ile çaldıkları türkülerle gönülleri coşturdular. Şair Bekir Cıla da şölen boyunca şiirlerini okuyarak   davetlilere örnek bir ev sahipliği yaptı.

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Şoför Esnafının Yanındayız
Sonraki İçerikBelen Belediyesi Yeni Logosu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.