Klima Yüzünden Sağlığınızdan Olmayın

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan klimaların bilinçsiz kullanıldığında birçok sağlık sorununa yol açabileceğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, klimaların zararından korunabilmek adına klimalı ortamın sıklıkla havalandırılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
“Aşırı soğuk ve kuru havadan uzak durun”
Klimanın doğru kullanılmadığı takdirde burun akıntısı ve öksürük gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirten Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, “Klimadan yayılan kuru havaya bağlı olarak, havadaki nemin azalmasıyla, vücutta aşırı su kaybı gelişebilmektedir. Sürekli soğuk ve kuru hava nedeniyle; baş ve boyun ağrıları, burun tıkanıklığı ve akıntısı, ses kısıklığı, boğaz ağrısı gibi sorunlar baş gösterebilmektedir. Bu nedenle klima ısısının, dış ısıdan 10 derece az olmasına özen gösterin. Çünkü ani ısı değişimleri, his kaybına ya da felce sebep olabiliyor. Ayrıca klimanın, direk yüzünüze ve bedeninize vurmadığından emin olun” açıklamasında bulundu.
Klima ısısı kadar, bakımının da önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Seda Selimoğlu Köse, “Klimalar, sağlık için tehdit oluşturan mikroorganizmaların üreme ortamlarıdır. Bu mikroorganizmalar, özellikle çocuk, yaşlı, kronik hastalıkları olanlar için risk oluşturmaktadır. Bu nedenle klima bakımı ve filtre temizliği ihmal edilmemelidir” dedi.

Klima Yüzünden Sağlığınızdan Olmayın Klima Yüzünden Sağlığınızdan Olmayın

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisinde 10 Gündem Maddesi Görüşüldü
Sonraki İçerikHatay FETÖ Temmuz Ayı Operasyonu Verileri Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.