Als Hastalığının Belirtilerine Dikkat

Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nasıl bir hastalıktır?

‘21 Haziran Dünya ALS Günü’ dolayısıyla açıklamada bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, ALS hastalığının kol ve bacaklarda kas güçsüzlüğüyle başladığını ifade ederek, vücutta yaygın bir seğirme varsa, nörolojik muayenenin önemli olduğunun altını çizdi.

ALS hastalığının ilerleyici bir hastalık olduğunu dikkat çeken ve bu hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Atilla Kara, “Tüm dünyada sıkça görülen bir tür motor nöron hastalık olan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), beyindeki sinir hücrelerinin kaybıyla kasların işlevsiz kalmasına yol açan, ilerleyici bir hastalıktır. Ortalama yaşı 55 olan bu hastalık, genç yaşlarda veya ileri yaşlarda da görülebilmektedir. Hastalığın kesin bir tedavisinin olmamasıyla beraber, bu hastalığın farkına varabilmek, ilaçlarla hastanın yaşam kalitesinin ve süresinin uzatılabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
ALS Nasıl Belirtiler Verir?
ALS Hastalığının belirtileri hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Atilla Kara, “ALS hastalığının en önemli belirtileri; kas güçsüzlüğü, kas erimesi ve seğirmelerdir. Bu belirtilerle birlikte, hastada yutma güçlüğüyle beraber, aynı zamanda solunum sıkıntıları da gelişebilir. Fakat ilk bulguları daha çok yaygın kas güçsüzlüğü ve seğirmelerdir. Seğirmeler, sadece ALS belirtisi değildir. Ama seğirmelerin, kastaki erimeler ve güçsüzlükle birlikte görülmesi bu hastalığın belirtisidir. Eğer, vücutta yaygın bir seğirme varsa, nörolojik muayeneden geçmekte yarar vardır” açıklamasında bulundu.

Als Hastalığının Belirtilerine Dikkat

Önceki İçerikBaşkan Fatih Tosyalı: Kent Genelinde Temizlik Uygulamaları Yapılıyor
Sonraki İçerikHatay’da, 2019 Mayıs ayında 1488 konut satıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.