“Temiz çevre, temiz vicdanlar” etkinliği yapıldı

Gönüllüler Arsuz Halk Plajını temizlediler..

Anadolufed (Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Arsuz Temsilciliği önderliğinde “Temiz çevre, temiz vicdanlar” adı altında etkinlik yapıldı.

Her yıl yüzbinlerce tatilciyi ağırlayan Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan halk plajları Anadolufed Hayvan Hakları Federasyonu, Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği ve ünlü şarkıcı Haluk Levent’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Derneği’nin temizlik malzemeleri desteği ile ortaklaşa temizlendi.

Gönüllülerin katıldığı etkinlik ile ilgili açıklama yapan Anadolufed Hayvan Hakları Federasyonu Arsuz Temsilcisi Serap Çağrı, plajlara ve denize atılan atıkların kıyıya vurması ile oluşan kirliliğe karşı Pazar günü kumsal temizleme hareketi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi :

“‘Temiz çevre, temiz vicdanlar” etkinliğimiz ile denizi ve kumsalı kullananlar vatandaşlarımızın daha temiz olmalarını ve gelecek nesillere temiz bir deniz, temiz bir çevre bırakılmasının gerekliliğini de anlattık.

Sahil temizliği ile başlayan etkinliğimiz daha sonra Arsuz’da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına mama ve su dolu kaplar koyarak o canlara da bir el vermeye çalıştık..

Bu arada Arsuz halk plajının temizlenmesine destek veren Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanım Ufuk Bayraktar’a, Sarı Zeybekler Genel Başkanı Nevzat Kurt’a, Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli’ye, Genç Sarı Zeybekler Başkanı Sena Kurt’a, Sarı Zeybekler Doğa Kulübü Başkanı Leyla Bilen’e ve ünlü şarkıcı Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı AHBAP Derneği’ne teşekkür ediyorum.”

Gelecek nesillere sağlıklı bir kent bırakmak hedefiyle çalışmalarına yön veren Anadolufed Arsuz Temsilcisi Çağrı, bir taraftan deniz ve sahil kirliliği için önleyici tedbirler alınmasını talep ederken, diğer taraftan bu konuda toplumsal bilinç oluşması için bu tür etkinlere imza atmaya devam edeceklerini de ifade etti.

“Temiz çevre, temiz vicdanlar” etkinliği yapıldı “Temiz çevre, temiz vicdanlar” etkinliği yapıldı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.