Hatay’da Su Fiyatları Açıklandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Genel Kurulu, Mayıs ayı olağan toplantısının 2’nci birleşimi Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen HATSU Genel Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edilirken, Plan-Bütçe ve Tarife komisyonuna havale edilen HATSU Genel Müdürlüğünün 2019 mali yılı ücret tarifesinin 01.06.2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere belirlenmesi ile ilgili komisyon raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.

Enflasyon, döviz kurları, elektrik, akaryakıt, altyapı(yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu ile sondaj) ve arıtma tesisi yatırımlarında kullanılan malzeme ile teknik ekipmanlardaki artışa bağlı olarak, 2016 yılından bu yana artış yapılmayan içme suyu, Kanalizasyon Suyunu Uzaklaştırma Bedeli(KSUB) ve yeraltı suyu satışı fiyatlarında Hatay Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin aldığı ortak kararla yüzde 20 artış sağlandı.

Plan ve Bütçe ile Tarife Komisyon raporunun oy çokluğuyla kabul edildiği ve 01.06.2019 tarihinden itibaren uygulanacak olan “Su satışı, kullanılmış suların boşaltılması ile ücret tarifeleri” şu şekilde yer aldı:

İÇMESUYU TARİFESİ

a) Konutlardan 1 aylık dönemde beher m3 için: 2.76 TL
b) Toplu Su satış abonelerinden beher m3 için: 5.40 TL
c) Bahçe sulama amaçlı aboneliklerden 1 aylık dönemde beher m3 için: 5.10TL
d) Resmi Kurum ve Kuruluşlardan, Belediyelerden 1 aylık dönemde beher m3 için: 4.14 TL
e) İşyerlerinden 1 aylık dönemde beher m3 için: 5.10 TL
f) İnşaatlar aboneliklerinden 1 aylık dönemde beher m3 için: 10.20 TL
g) Büyük Sanayi Kuruluşlarından 1 aylık dönem için beher m3’ü: 10.20 TL
h) Apartmanlarda bahçe sulama amaçlı aboneliklerden beher m3 için: 9.60 TL
ı)Belediyelere ait parklarda kullanılan 1 aylık dönem için beher m3 için: 2.00 TL

Kanalizasyon Suyunu Uzaklaştırma Bedeli(KSUB) Tarifesi

a)Konutlardan 1 aylık dönemde beher m3 için: 0.54 TL
b) Resmi Kurum ve Kuruluşlardan, Belediyelerden 1 aylık dönemde beher m3 için: 0.81 TL
c) İşyerlerinden 1 aylık dönemde beher m3 için: 0.54 TL
d) Sanayi Kuruluşlarından 1 aylık dönem için beher m3’ü: 0.54 TL
e) DSİ Bölge Müdürlüğünden izin alarak Yeraltından kendi imkanları ile su çıkaranlar, bu suları kullandıktan sonra HATSU Genel Müdürlüğü kanalizasyon şebekelerine boşaltması halinde kademe uygulaması yapılmaksızın su sayacında tahakkuka esas olan sarfiyat kadar, kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli olarak beher m3’ü: 1.50 TL
f) Masura abonelerinden 1 aylık dönemde beher m3 için: 0.54 TL

Köy İken Mahalle Olan Yerler:

5216 ve 6360 Sayılı yasalar ile HATSU Genel Müdürlüğüne hizmet alanına giren köyler için aşağıda bulunan ücretler uygulanacaktır. Ancak bu uygulama 5216 sayılı yasa ile Hatsu Genel Müdürlüğüne hizmet alanına giren köylerde yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra abone olanlar için (Site, TOKİ, Bireysel aboneler v.b.) uygulanmayacaktır.

a)Köylerde bulunan tüm aboneliklerden 1 aylık dönem için beher m3’ü: 0.69 TL
b) Köylerde bulunan tüm aboneliklerden KSUB Bedeli olarak 1 aylık dönem için beher m3’ü: 0.54 TL

Şehit Ailelerinin birinci derece yakınlarına ve Gazilere, Gazinin vefatı halinde sağ kalan eşine aboneliği üzerine almak şartıyla (durumlarını belgelemek ve yalnızca 1 abonelik verilmesi suretiyle) yüzde 50 indirimli (1.38 TL) tarife uygulanacak.

Yüzde 40 ve üzerinde engelli vatandaşlara; durumlarını belgelemek, devlet hastanelerinden alınan süreklilik arz eden Özürlü Sağlık Kurulu Raporu, Başbakanlık Özürlü İdaresi’nden alınan Özürlü Kimlik Kartı, 18 yaşını geçtiğini gösteren nüfus kayıt örneği ve ikametgah il muhaberi ile başvurmaları halinde, sadece 1 mesken aboneliği için yüzde 50(1.38 TL) indirimli tarife uygulanacak.

Fakir, yardıma muhtaç ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlara durumlarını belgelemeleri halinde de yine yüzde 50(1.38 TL) indirimli tarife geçerli olacak.

İbadethaneler, Cem Evleri ve ziyarethanelere su sayacı takmak suretiyle abone kaydı yapılacak olup bu yerlerden İlk sözleşme bedeli hariç İçmesuyu ve KSUB ücreti alınmayacaktır.

Bir sonraki HATSU Genel Kurulu toplantısının 14 Kasım 2019 Perşembe günü saat 14.00’te yapılması oy birliğiyle karar verildi.

Hatay’da Su Fiyatları Açıklandı

Önceki İçerikİskenderun, Arsuz ve Belen’de Elektrik Kesintisi Meydana Gelecek
Sonraki İçerikİskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 4. Olağan Genel kurulu yapıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.