Caddeye Dökülen Kimyasal Maddeye Anında Müdahale Edildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, İskenderun tren istasyonu önünde bir TIR’dan döküldüğü belirlenen kimyasal maddeye anında müdahale ederek alanda gerekli kontrol ve denetimi gerçekleştirdi.
Kozmetik sektöründe kullanıldığı tespit edilen Calsit (Calsiyum) adlı ürünün yola döküldüğü, araç ve vatandaşların sağlığı konusunda tehlike yarattığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, cadde üzerinde gerekli önlemleri alarak ilgililer hakkında tutanak düzenlediler.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler ve emniyet kuvvetlerinin olay yerine gelmesiyle caddeyi tek yönlü kontrollü olarak araç trafiğine açan ekipler plakası belirlenen araç ile firma sahipleri hakkında çevre kirliliği yaratmak, tehlikeli yük taşımacılığı ve araç trafiğini engellemek maddeleri çerçevesinde tutanak düzenlediler.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı çevre mühendisleri olay yerinde yaptıkları incelemede ürünün zehirli bir kimyasal madde olmadığını ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir etken oluşturmadığını belirledi. Yol temizleme çalışmalarının bitmesiyle birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yolu yıkayarak trafiğe açtılar.
Vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerine olaya anında müdahale etmeleri ve gerekli duyarlılığı anında göstermeleri nedeniyle teşekkür ettiler.

Caddeye Dökülen Kimyasal Maddeye Anında Müdahale Edildi Caddeye Dökülen Kimyasal Maddeye Anında Müdahale Edildi

Önceki İçerikİran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve Heyeti İle Limak Yetkilileri İTSO’yu Ziyaret Etti
Sonraki İçerikHatay’da 109 trafik kazasında 108 yaralandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.