Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hatay’ın denize kıyısı olan ilçelerinde her yıl gerçekleştirdiği deniz ve sahil temizlik çalışmalarını bu yıl da özenle gerçekleştirmeye başladı.
Samandağ Meydan sahilinden Erzin Burnaz Plajına kadar olan sahil şeridinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, sahillerde 85 personel ve 2 kum eleme makinesi ile devam ediyor. Aynı zamanda denizde iki adet deniz yüzeyi temizlik teknesi de çalışmalara destek veriyor.
Yaz aylarında sahillere akın eden vatandaşların kumsaldan ayrılırken bıraktıkları çöpler, kirliliğin önemli sebeplerinden biri olurken dış kaynaklı atıklarda dalgalar vasıtasıyla Hatay’ın denizlerini kirleten etkenlerden biri haline geliyor.
“4 YILDA 4 BİN TON ATIK TOPLANDI”
Sahillerin ve denizin temizliği, deniz canlıların yaşamlarının korunması ve nesillerinin devamlılığının sağlanması hedefi ile 2015 yılından itibaren gerçekleştirilen çalışmalarda şimdiye kadar 4 bin ton atık toplandı.

Deniz ve sahillerde başlayan ve Kasım ayına kadar düzenli olarak devam etmesi planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bayram Öksüz; vatandaşlara seslenerek deniz ve sahillerimizin özellikle yaz aylarında dışarı açılan kapımız olduğunu ifade etti. Hatay’ın tanıtılmasına ve ziyaretçi çekmesine vesile olacak deniz ve sahillerin turizm zenginliğimiz olduğunu belirten Öksüz, her Hataylının sahilleri temiz tutmak konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Sahilleri kullanan vatandaşların ambalaj atığı ve her çeşit çöpü sahile bırakmamaları ve atıkları mutlaka çöp kutularına atmaları gerektiğine dikkat çeken Bayram Öksüz, bu uygulamanın Hatay’ın simgesi haline gelen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan deniz kaplumbağaları, kum zambağı, İskenderun kertenkelesi ve Akdeniz foku gibi canlıların nesillerini devam ettirmesi konusunda hayati önem arz ettiği belirtti.

Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Başladı Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.