Koşamayanlar İçin Koştular

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için 5 Mayıs’ta tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2019’un Arsuz ayağına, Arsuz Kaymakamlığı, Yükseliş Koleji ve İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü öncülük etti.
Wings for Life World Run, hem koşucular hem de tekerlekli sandalyeli katılımcılar için gerçek anlamda benzersiz ve dünya çapında bir yarış oldu.
Arsuz koşusu, Dünya genelinde katılımın en yüksek olduğu 10’ncu lokasyon olarark kayıtlara geçti.
190 kişinin kayıt olduğu Hatay’daki koşu Arsuz’da başlarken, 10.30 kilometre sonunda sanal yakalama aracına yakalanan beden eğitimi öğretmeni Selin Dikkaya kadınlarda, 19 kilometre sonunda yakalanan Yusuf Devecioğlu da erkeklerde birinciliği elde etti.
Koşu öncesi Klarnet Ustası Ethem Yavuz konser verdi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Özel Arsuz Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, Kurumsal Direktör Ercan Aflaz, Yükseliş Koleji öğretmenleri öğrencileri ve ailelerinin de katıldığı koşuda, bir bitiş çizgisi yoktu, bunun yerine yarışmacılar yan yana sanal bir bitiş arabasının önünde kalmak için yarıştılar.
Omurilik felçlileri yararına düzenlenen koşuya ilgi büyüktü.
Yükseliş Koleji Kurucusu, Hayırsever İş insanı Nuri Üysen, Wings for Life World Run tüm dünyanın aynı anda iyilik için koşmasını sağlayan bir organizasyon. Bir nevi tüm halkları, tüm inanışları, tek bir amaç için buluşturan ve birleştiren bir koşu. Bu sebeple de Hatay’a çok yakışan bir organizasyon oldu. Hepimizin, tüm dünyada bu koşuya ilgi gösterip katılanların sayesinde bu sayının artacağına, omurilik felcinin dünya üzerinden kalkacağına yürekten inanıyorum” dedi.
İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Güzel bir pazar gününde, Koşamayanlar için tüm dünya ile aynı anda, bizler de Hatay’ da koştuk. İskenderun Gençlik Merkezi ailesine güvenerek böyle bir organizasyona dahil eden herkese minnettarız” dedi. Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ise, “Bu koşuda yüzbinlerce insan; omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlayabilmek için dünyanın altı kıtasında aynı anda koşamayanlar için koştu. Biz eğitimciler, öğrencilerimizin daha iyi birer birey olmaları için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Coşkuyla ve heyecanla gerçekleşen koşuda dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

Koşamayanlar İçin Koştular Koşamayanlar İçin Koştular Koşamayanlar İçin Koştular Koşamayanlar İçin Koştular

Önceki İçerikMayıs Ayı Hatay FETÖ Operasyonu Verileri Açıklandı
Sonraki İçerikEğlenerek Öğrenmeye Devam
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.