Büyükşehir’den Haşere İle Mücadele Toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) ortaklaşa düzenlediği ‘Haşere Vektör Mücadelesinde Yapılanlar ve Bu Alanda Gelecekte Yapılması Planlanan Çalışmalar” konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısı 11 Nisan Perşembe günü HATMEK’te gerçekleşti.
Gerçekleştirilen toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, Hatay Veterinerler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, muhtarlar, dernek temsilcileri, Büyükşehir personelleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Hatay’ın 15 ilçesinde larva mücadelesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, haşereyi en aza indirmek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.
“AMACIMIZ ÇEVEREYE ZARAR VERMEDEN ZEHİR KULLANIMINI AZALTMAK”
Haşere ile mücadele hakkında önemli açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, “Bugün, burada belediyeler açısından önemli olan bazı haşere türlerinin nerelerde yaşadığı, nasıl geliştiği ve nerelerin ilaçlandığı gibi konularda yerel yöneticilerimize bilgi ve eğitim vermek için bir aradayız. Amacımız çevreye zarar vermeden zehir kullanımını azaltmak ve ayrıca doğal yollar ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini belediyeler, muhtarlar ve vatandaşlar arasında nasıl iş birliği yapılmasını gösterebilmek. Haşere ile mücadelede doğru metotlar uygulanırsa başarılı olunur, mali kayıp da olmaz ve çevre zehirlenmemiş olur. Muhtarlarımızı haşere ile mücadele konusunda eğiterek belediyeler ile iş birliği yapmalarını ve daha sağlıklı hareket etmelerini istiyoruz. Bu çalışmaların Türkiye’nin her yerinde örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Büyükşehir’den Haşere İle Mücadele Toplantısı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.