Engelliler Atölyesi

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata uyum sürecine destek vermek amacıyla oluşturulan Engelliler Atölyesi’ndeki kursiyerler engelsiz yarınlara doğru yol alıyor.

İskenderun Sahil mevkiinde engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulan engelsiz mekânda engelsiz yarınlara doğru yol alan kursiyerler; ahşap oymacılığı, kilim dokumacılığı ve bitki yetiştiriciliğine yönelik kurslara iştirak ederek, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunarak, istihdama katkıda bulunmalarının yanı sıra toplumsal hayata uyum sürecinde de engellerini aşmanın onur ve mutluluğunu yaşıyor.

27 Mart 2019 Çarşamba günü Engelliler Atölyesi’nde düzenlenen kahvaltı programına iştirak eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Atölye Sorumlusu Kadir Kavas, Kursiyer Temsilcisi Şevki Abay, Kurs Eğitmeni ve kursiyerlerin eşliğinde atölyedeki el emeği göz nuru ürünleri incelemesinin akabinde hoşsohbet ortamında engelli vatandaşlarımız ile bir araya gelerek, onların istek ve ihtiyaçları olup olmadığı yönünde sohbet etti.

Kaymakam Yönden yaptığı açıklamada; “Engelli vatandaşlarımız ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçası olduğu gibi devlet olarak da engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata uyum sürecinde kolaylıklar sağlamak en temel idari düsturumuzdur. Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi; sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Bu manada engelli vatandaşlarımıza yönelik bugüne kadar sürdüğümüz hassasiyet bugünden sonra da devam edeceğinden şüpheniz olmasın. Her daim yanınızdayız” diye konuştu.

Sayın Kaymakamımızın atölyelerine teşriflerinden dolayı büyük bir memnuniyet yaşadıklarını ifade eden kursiyerler, engelleri aşma ve engelsiz yarınlara ulaşma sürecinde kendilerini önce gönül gözüyle sonra devlet gözüyle gören ve devletimizin samimiyet ve şefkatini hissettiren Kaymakam İskender Yönden’e teşekkür ederek, günün anısına fotoğraf çekildi.

Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi Engelliler Atölyesi

Önceki İçerikMete Aslan, İskenderun’un 5 yıl daha kaybetmemesi için ve Ankara’nın dayatmasına dur demek için aday oldum
Sonraki İçerikŞahutoğlu, Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet Mahallesi Ortak Mitinginde Coşkulu Kalabalığa Seslendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.