Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlarla buluşmak üzere beraberindeki heyetle birlikte Hatay’a geldi.

24 Şubat 2019 Pazar günü saat 17.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havayolu ile Hatay’a geldi. Askeri mangayı selamlamasının ardından Erdoğan’ı Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, il protokolü ve siyasi parti il temsilcileri karşıladı.

Antakya İtfaiye Meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’den ayrı kaldığı her günün, her saatin, her saniyenin hesabını tutan Hatay, Türkiye’ye katılmadan İstiklal Marşımızı kendi istiklal marşı kabul eden Hatay, 1939’da kendi kararıyla, ‘can candan ayrılmaz’ diyerek Anavatan’a iltihak eden Hatay, seni bir kez daha hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Hatay’ın şehitlerini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Hatay Devletini kuran ve anavatana iltihak kararı veren Hatay Meclisi’nin üyelerini, Başbakan Abdurrahman Melek Bey’i, Meclis Başkanı Abdülgani Türkmen Bey’i, Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen Bey’i şükranla anıyorum.” dedi.

“Hatay Denince Akla İlk Sabır Gelir, Feraset Gelir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay denince akla ilk sabır, feraset, Anadolu irfanı geldiğini ifade ederek, “Onun için sabreden kimse zafere ulaşır. Sabrettik evelallah zafere de ulaştık, ulaşıyoruz. Yegane varlığımız, dayanak noktamız sizlersiniz. Yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen ilk 100 günlük icraat programımızın %97’sini gerçekleştirdik. Toplam 400 icraatın 340 tanesini tamamlayarak sizin istifadesine sunduk. İkinci 100 günlük 24 Milyar TL’lik tutarındaki 454 adet icraatında belirlenen sürede bitirilmesini temin edeceğiz.”

“Hatay’a son 17 yılda Hatay’a 29 Katrilyon yatırım yaptık.”

“Milli eğitimde 7.644 derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini İskenderun Teknik Üniversitesini kurduk. Yükseköğrenim öğrencileri için 5.401 kişi kapasiteli yurt binası açtık. 1.800 kişi kapasiteli yurt binasına açıyoruz. Önümüzdeki yıl ise Antakya, Kırıkhan ve İskenderun da toplam 2.350 kişi kapasiteli yurt binası yapacağız. 25.000 seyirci kapasiteli stadyumu bu yıl tamamlıyoruz. Eski stadın yerine de 46.000 metrekarelik Millet Bahçesi yapıyoruz. Erzin Gençlik Merkezi ile Hatay Atletizm pistinin projesi devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza toplamda 4,5 Katrilyon tutarında destek verdik. Sağlık yönünden 14’ü hastane olmak üzere toplam 43 adet tesis kazandırdık. 250 yataklı Dörtyol, 75 yataklı Samandağ devlet hastanelerimizle birlikte Kırıkhan ağız ve diş sağlığı merkezimizin inşası devam ediyor. İskenderun’a inşa edilecek ve bölgenin tamamına hizmet verecek olan 600 yataklı devlet hastanesi içinde çalışmalarımız devam ediyor. Hatay’da 8.000 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışı ile Hatay’da 205.000 vatandaşımızın imar sorununu çözdük. Şehrimizdeki 78 Ata yadigârı eserimizi restore ettik. Kırıkhan ve Reyhanlı’da 2 adet kültür hanı inşa ettik. Dünyanın en büyük mozaik müzesini Hatay’a kazandırıyoruz. Hatay’ın 151 km’lik bölünmüş yolunu 502 km’ye çıkardık. Hatay turizmi açısından son derece önemli olan Samandağ-Antakya yolunu 29 Ekim’de sizlerin hizmetine sunacağız. Samandağ-Arsuz yolunun ihalesini 2 gün önce gerçekleştirdik. Hatay’a çağ atlatacak olan 31 km’lik Dörtyol-Hassa projesi yani Amanos Tünelinin proje çalışması devam ediyor. Hatay’a yıllık 4 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı terminal binası yaptık. Hatay’a 6 baraj ve 3 gölet yaptık. 3 baraj ve 2 gölet daha inşa ediyoruz. 585.000 dekar gibi çok önemli bir alanı sulayacak olan Reyhanlı Barajını geçtiğimiz yıl hizmete aldık. Şuanda da yapımı devam eden sulama tesisleriyle de 32.000 dekar alanı sulamaya devam edeceğiz. İskenderun ve 7 beldede inşa ettiğimiz ishale hattı içme suyu arıtma tesis ile vatandaşlarımıza kaliteli içme suyu sağladık. Büyük Karaçayır Barajı ile Hatay’ın 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacağız. Hatay’daki çiftçilerimize toplamda 2.2 Milyar TL’lik tarımsal destek sağladık. Hatay geçtiğimiz yıl yaptığı 3 Milyar dolarlık ihracatı ile ihracatını en çok artıran illerimiz arasına girmiştir. Şehrimize 1 teknopark, 2 araştırma ve geliştirme merkezi, 4 OSB kurduk. Teknopark sayısını da 2’ye çıkaracağız.”

“Hatay’da ki girişimcilerimiz Mobilyacılar İhtisas Sitesi ile 100 fabrika ile 10.000 istihdam ve 500 milyon dolarlık ihracat sözü verdi. Mobilyacılar İhtisas sitesini hızla bitireceğiz. Ayakkabıcılar sitesi de 300 işyeri ile 15.000 istihdam sözü verdi. Türkiye ayakkabı üretiminin 1/3’nü karşılayan Hatay‘ı bu alanda daha ileri taşıyacak olan Ayakkabıcılar Sitesi’nin de ihalesini bu yıl bitireceğiz. Ayrıca gıda arzı konusunda önem verdiğimiz seracılık yatırımları konusunda teşviki genişlettik. Asgari sera yatırım tutarını 5 Milyon TL’ye, asgari sera kapasitesini de 25 dekara indiriyoruz. Hatay’ın bu konuda da ülkemizde öncülük yapacağına inanıyorum.”

“Hataylı girişimcilere 14 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik. Hatay’da toplam 67.000 işyerinde 1.5 katrilyon SGK prim teşviki sağladık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da

Önceki İçerikBelen’de Millet İttifak Seçim Bürosuna Yoğun Katılım
Sonraki İçerikMete Aslan, Denizciler mahallesinde seçim bürosu açtı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.