Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Hatay’da Yerli Üretim Makine Tesisi Açtı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hatay programı kapsamında Antakya OSB içerisinde 14 Milyon dolarlık bir yatırımla kurulan ve tamamı yerli üretim makinalarla donanmış Pres Makine Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

27 Ocak 2019 Pazar günü saat 13:00’de gerçekleşen açılış törenine Bakan Varank’ın yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Sebahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Lütfi Kaşıkçı, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, HBB Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş, Hatay MKÜ Rektörü Prof Dr Hasan Kaya, İSTE Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Ak Parti İl Başkanı M. Ali Yanmaz, Ak Parti HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, ilçe belediye başkanları iştirak etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, ” barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olan Hatay’da olmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında “KOSGEB bu hafta KOBİ Gelişim Destek Programı’nın çağrısına çıkacak. İmalat sanayiinde dijitalleşme temasıyla başlatacağımız bu programın bütçesi 350 milyon lira olarak belirlendi. Sanayinin milli imkânlarla dijitalleşmesi adına önemli fırsatlar barındıran bu programla akıllı teknolojileri geliştiren KOBİ’lere ilk kez devlet olarak destek sağlamış olacağız” müjdesi ile sözlerini sürdürdü.

Resmi açılışını gerçekleştirdikleri tesisin Hatay’a ve ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Varank, “Ne mutlu ki bu fabrikanın hayata geçmesinde ve istihdam konusu olmasında Bakanlığımızca verilen yatırım teşvikinin önemli bir katkısı var.” diye konuştu.

Toplam 14 milyon dolarlık bu yatırımın, KDV istisnası, vergi indirimi, faiz desteğinden faydalandığını anlatan Varank, Ülkemizde yatırım yapılmadığına dair iddialara en güzel cevabı bu girişimci kardeşlerimiz, bu tesisten zaten veriyor diyen Bakan Varank, imalat sürecinin de yüzde 100 yerli olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Bakanlık olarak sanayicinin üzerindeki yükleri azaltmayı kendilerine görev edindiklerini kaydeden Varank, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ankara’da kapalı kapılar ardında çalışan bir bakanlık değiliz. İl il geziyoruz, yerelin varsa problemlerine yerinde çözüm arıyoruz. Sanayicinin ve girişimcinin fiziken de yanında olmayı çok önemsiyoruz. Sanayi sektörü güçlü ve sürdürülebilir büyümenin lokomotifi. Buradan hareketle sektörü desteklemek adına somut adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay reel sektöre yönelik çok güzel müjdeler verdi. Bu sene ve önümüzdeki yıl ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletimiz üstlenecek. Geçen sene asgari ücret desteğini ilk 9 ayda uygulamıştık. İnşallah bu sene tam yıl uygulayacağız.” Bakan Varank, geçen sene 9,5 milyon vatandaşın bu destekten faydalandığını bildirdi.

Yine geçen yıl tüm işverenlerin sigorta prim teşvikleri kapsamında 5 puan indirimden faydalandığını ifade eden Bakan Varank, böylelikle 10 milyon kişiye ulaştıklarını ve toplamda 14,7 milyar lirayla işverenlere destek olduklarını söyledi. Ayrıca Bakan Varank, KOBİ ve ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirim yaptıklarını hatırlattı.Bakan Varank konuşmasını, “Bu konuştuklarımızın her birinin 2019 bütçesinde karşılığı olduğunun bilinmesini isterim” diyerek noktaladı.

Hatay programının son bölümünde Bakan Varank ve beraberindeki heyet İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek burada sanayicilerle biraraya geldi.

İskenderun 2. OSB’de sürdürülen çalışmalar, Hassa-Dörtyol Tüneli ve Erzin OSB’ye ilişkin talep ve beklentileri Hatay Valisi sayın Rahmi Doğan ve Milletvekillerinin de katılımı ile istişare eden Bakan Varank, Bakanlık olarak kendilerini ilgilendiren hususların yanında diğer Bakanlıkları ilgilendiren konuları da koordine etmek suretiyle en hızlı şekilde çözüme kavuşturmanın gayret içerisinde olacaklarını ifade etti.

Hatay ziyareti kapsamında son olarak İSTE Rektörlüğünü ziyaret eden Bakan Varank ve beraberindeki heyet, burada Rektör Prof Dr. Türkay Dereli’den Üniversite’nin fakülte ve yüksekokul sayısı, akademik kadrosu, öğrenci sayısı hakkında bilgiler aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Hatay’da Yerli Üretim Makine Tesisi Açtı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Hatay’da Yerli Üretim Makine Tesisi Açtı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Hatay’da Yerli Üretim Makine Tesisi Açtı

Önceki İçerikAmanoslar’da 9 Adet Sığınak Tespit Edildi
Sonraki İçerikCHP’de Hatay Adayları Yine Başka Tarihe Kaldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.