Gelişim Hastanesi ‘Verem’ Konusunda Bilgilendirdi

İskenderun Gelişim Hastanesi, ‘Verem Savaşı ve Propaganda Haftası’ dolayısıyla bilgilendirme standı açtı. Hastanenin poliklinik girişinde kurulan stantta, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, vatandaşları verem hastalığı hakkında bilgilendirdi.
Verem hastalığına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur; 2-3 haftadan uzun süren öksürük şikâyeti olan ve akciğer bulguları antibiyotik tedavisiyle düzelmeyen hastalarda, veremin araştırılması gerektiğine dikkat çekti.
“Hedefimiz, veremsiz bir Türkiye”
Halk dilinde ‘verem’ olarak bilinen ‘tüberküloz’ hastalığının; kalıtsal değil, bulaşıcı bir hastalık olduğunu konuşmasında vurgulayan Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Verem; solunum yolu ile bulaşan ve başta akciğerler olmak üzere, tüm organları etkileyen bulaşıcı bir hastalıktır. Veremin bulaşmasını önlemek için, erken tanı konularak en kısa sürede ilaç tedavisi başlanmalıdır. İlaç tedavisi başlamayan hastalar; yaşadıkları evde, çalıştıkları ortamda, toplu alanlarda hastalığı bulaştırmaya devam ederler. Hastalığı önlemek için; sık sık yıkanması ve 2-3 haftadan uzun süren öksürük şikâyeti olan ve akciğer bulguları antibiyotik tedavisi ile düzelmeyen hastalarda tüberküloz araştırılması gerekmektedir” dedi.

Gelişim Hastanesi ‘Verem’ Konusunda Bilgilendirdi Gelişim Hastanesi ‘Verem’ Konusunda Bilgilendirdi Gelişim Hastanesi ‘Verem’ Konusunda Bilgilendirdi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.