Tüp Mide Ameliyatıyla Hastalıklara Veda

Tüp mide ameliyatıyla bir ayda 114 kilodan 100 kiloya gerileyen Fuat Akyurt, geçirdiği ameliyat sonrası yıllardan bu yana kullandığı tansiyon ve diyabet ilaçlarını bırakarak, sağlıklı bir yaşama kavuştu.
Çocukluk çağından bu yana fazla kiloları nedeniyle sıkıntı yaşayan Fuat Akyurt, İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca’nın gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatı sonrası sadece kilo vermekle kalmadı, Akyurt’un; uyku apnesi, diyabet ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları da sona erdi.
“Hayata daha pozitif bakıyorum”
Ameliyatla beraber yandaş hastalıklardan kurtulduğunu anlatan Fuat Akyurt, “Obeziteyle birlikte oluşabilecek en olumsuz tablo bende vardı. Ameliyatı çok araştırdım. Bir ay önce ameliyata karar verdim ve oldum. Ameliyat sonrası hiç ağrı hissetmedim ve dört gün sonra işime döndüm. Ameliyatın üzerinden tam bir ay geçti; ne tansiyon, ne diyabet, ne de uyku apnesi sorunum kaldı. İlaçlarımı bıraktım. Uyku apnesi sorunum vardı. Ameliyat sayesinde cihazı kullanmaktan kurtuldum. Artık rahat uyuyabiliyorum. Hayata artık daha pozitif bakıyorum. Hedefim 80 kiloya ulaşmak. Bunu da diyetisyen kontrolünde zaman içinde başaracağımı düşünüyorum. Bana bu mutluluğu yaşatan Doç. Dr. Turgut Karaca’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Obezite ameliyatını estetik kaygıyla yapmıyoruz”
Obezitenin, ciddi rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini açıklayan Doç. Dr. Turgut Karaca, “Obezite; diyabet tansiyon uyku apnesi kemik eklem ağrısı gibi birçok yandaş hastalığı da beraberinde getirir. Ameliyatlarımızı estetik kaygı sebebiyle yapmıyoruz. Diyetisyen kontrolünde, diyet programları deneyip, başarılı olamamış kişilere bu ameliyatı uyguluyoruz ve ameliyat sonrası takiplerimizi gerçekleştiriyoruz. Amacımız; yandaş hastalıkları ortadan kaldırmak ve kişilerin daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.