AMATÖR DENİZCİ BELGESİ ALMAK İSTEYEN İLGİLİLERİN DİKKATİNE

İskenderun Liman Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı olan 2023’e kadar bir milyon vatandaşımıza denizcilik kültürünü aşılamak, denizci millet denizci ülke hedefine ulaşmak, insanımızın yüzünü denizlere çevirerek ufkun ötesini görmelerini sağlamak amacıyla, amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programları uygulanmakta olup, söz konusu eğitim programı 02.10.2018 tarihi itibariyle başlatıldığı belirtilmektedir.

Bölgemizde, bahse konu eğitim ve sınav uygulaması İskenderun Liman Başkanlığınca gerçekleştirilecek olup, “Amatör Denizci Belgesi” almak isteyenlerin başvuruları bizzat İskenderun Liman Başkanlığına yapılacaktır. Müracaat eden adayların eğitim ve sınavları İskenderun Liman Başkanlığınca planlanan belirli aralıklarla hafta sonlarında, yoğunluk olması halinde hafta içi de dahil olmak üzere, verilecek 4 saatlik yüz yüze ve görsel eğitim ile akabinde yapılacak yazılı sınavla tamamlanacaktır.

AMATÖR DENİZCİ BELGESİ ALMAK İSTEYEN İLGİLİLERİN DİKKATİNE

Önceki İçerikFeyezan Kanalı Üzerindeki 2.Köprü Ve Çevresi Asfaltlandı
Sonraki İçerikBaşkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özcan Yağcı, İTSO’da iletişim becerileri eğitimi verdi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.