Samandağ Sahilinin Kum Zambakları Gözalıyor

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in çevreci ve doğa dostu çalışmaları kapsamında koruma altına alınan Kum Zambakları eşsiz görüntüsü ile Samandağ Sahilinde ziyaretçileri büyülüyor.
Samandağ Belediyesi tarafından dünyada nesli tükenmekte olan Kum Zambakları koruma altına alındı. 2016 yılında yapılan araştırmalara göre nesli tükenmekte olan Kum Zambakları Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alındı. Kum Zambağının soğanlarıyla sökülmesi yasak olup, ticari amaçla bulundukları yerden sökenlere 48 bin lira idari para cezası uygulanıyor.
Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Perihan Çevikel tarafından yapılan açıklamada; “Samandağ bitkisel çeşitlilik açısından zengin bir ilçemiz. İlçemizde nesli tükenmekte olan bitki çeşitlerimiz de yer alıyor ve Kum Zambağı bu türler arasında. 2016 yılında yapılan araştırmalara göre nesli dünyada giderek azalan bitki türü olun Kum Zambakları, 2016 yılında Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alındı. Biz de Samandağ Belediyesi olarak bu endemik ve nesli tükenmekte kum zambaklarının korunmasına yönelik çalışmalar başlattık.” ifadelerine yer verdi.

Samandağ Sahilinin Kum Zambakları Gözalıyor Samandağ Sahilinin Kum Zambakları Gözalıyor Samandağ Sahilinin Kum Zambakları Gözalıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.