Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı

Beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren 5 aylık hamile Hatice Altınöz, İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla beynindeki tümör alınarak, sağlığına kavuştu.
Yaklaşık bir ay önce aniden, şiddetli baş ağrısı görülen ve vücudunun sol tarafında güç kaybı oluşan 5 aylık hamile Hatice Altınöz (23), yakınları tarafından kaldırıldığı hastaneden, üniversite hastanesine sevk edildi. Yapılan tetkikler sonucu beyninde tümör tespit edilen Altınöz, Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker’e başvurarak, iki saatlik ameliyat sonucunda sağlığına kavuştu.
“5x5x4.5 santimlik tümörü çıkardık”
Ameliyat sonrası bebeğin ve anne adayının sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Op. Dr. Özkan Çeliker, nöronavigasyon yöntemle gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler vererek, “Bize başvuran hastamıza uyguladığımız tetkikler sonucu, beyninde tümör tespit ettik. Ardından beş aylık hamile hastamızı onkoloji konseyinde değerlendirmeye aldık. Gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda, hastamızın bebeğini de koruyacak şekilde ameliyatına karar verdik. Nöronavigasyon cihazıyla hedefe yönelik küçük kesi açılarak, tümör dokumuzu subtotal olarak çıkardık. Bu yöntem sayesinde, beynin derin bölgesinde bulunan tümörleri, çevre dokulara zarar vermeden çıkarmak mümkün olabiliyor. Patoloji sonucuna göre, hastamızın gebeliğinin 32. haftasında radyoterapi ve kemoterapi almasını sağlayacağız. Şuan hastamızın gebelik dönemi sağlıklı bir şekilde devam ediyor” dedi.
“Tek isteğim bebeğimi sağlıkla kucağıma almak”
Yaşadığı süreç hakkında bilgiler veren Hatice Altınöz ise, “Ben ameliyat zamanı beynimde tümör olduğunu öğrendim. Doktorum sayesinde başarılı bir ameliyat geçirdim. Kendisinden Allah razı olsun. Şuan bebeğimin sağlığı da çok iyi. Dört ay sonra oğlumu kucağıma alacağım için mutluyum” açıklamasında bulundu.

Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı Beş Aylık Hamile Hatice Altınöz’ün Beynindeki Tümör Alındı

Önceki İçerikKosova’dan Hatay’a Dostluk Köprüsü
Sonraki İçerikHatay’ın Melekleri İkinci Kez Kupanın Sahibi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.