İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi

İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak “haksız kazanç” elde edilmesini engellemek amacıyla denetim yapıyor.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in talimatı üzerine çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, çarşı merkezinde bulunan iş yerlerine, zincir mağaza ve pastanelerde fiyat ve etiketleri kontrol etti.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy yaptığı açıklamada, İskenderun Belediye Başkanımız Seyfi Dingil’in talimatı üzerine tüketici haklarının korunması amacıyla denetimler yaptıklarını söyledi.
Son fiyat değişikliğinin ne zaman yapıldığını öğrenmeye çalıştıklarını belirten Aksoy, “Yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiğini işyerlerine bildiriyoruz. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere denetimlerimiz aralıksız sürecek ” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, “Titiz davranan ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmayan işletme sahiplerine teşekkür ediyoruz. Raf düzeni ve fiyat etiketi konusunda belirtilen şartlara uymayanlar hakkında gerekli işlemleri yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları ve şikâyetlerini belediyemize yapmalarını istiyoruz “diye konuştu.

İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi İskenderun Belediyesinden “Usulsüz Fiyat Artışı” Denetimi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.