İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: Hado Sorunun Çözülmesinden Yanayız

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gündemde bulunan HADO konusunda çözümden yana olduklarını belirtti.
İskenderun Belediyesi tarafından İTSO’da HADO bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, DTO Başkanvekili Atilla Demirkent, CHP ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, AK Parti yönetimi, Belediye meclis üyeleri, odalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, itso yönetimi, dernekler, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
ÇÖZÜMDEN YANAYIZ
Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Hepimizin amacı halka hizmet etmektir. Hatay’daki birlik ve beraberlik ortamını koruyarak Hatay’ı hak ettiği yere getirmek için çalışmaktayız. Günlerdir HADO projesi ile ilgili konuşuluyor. Bilgi kirliliği de var. Gerek sosyal medyada gerek bazı basında “İskenderun’da HADO’yu Seyfi Dingil engelliyor” şeklinde gerçek dışı bazı yorumlar yapılıyor. Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç bu sorunu ortak akıl çerçevesinde çözmektir. Bu iskele İskenderun halkının malıdır. Burayı halkımız kullanıyor. Çeşitli etkinlikler yapılıyor. Burası İskenderun halkının denizle buluşma noktasıdır ”dedi.
İSKELENİN T KISMINI GEÇİCİ OLARAK VERELİM
Sorunların ancak ortak akıl ile çözülebileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil,”biz İskelenin uç kısmını yani T kısmını geçici olarak HBB’ye yeni yer yeni iskele yapılıncaya kadar verelim. Bize örneğin “1 seneye kadar yeni iskeleyi yapacağız” deyin Sağlam bir proje ile gelin iskelenin bu kısmını verelim. Ama sonsuza kadar vermemiz mümkün değil. Olmasa vekillerimiz ile toplantı yapalım, birlikte çalışalım. HADO’ da bizim. Bugüne kadar hep üzerimize gelindi. Bu milletin parası. İlerleyen günlerde bir toplantı yapalım. Bu sorunu çözelim. Tüm bu sorunları çözmek için bu toplantıyı tertip ettik. Katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. İyi niyetle bu sorunu çözelim” şeklinde konuştu.
HADO HATAY’IN PROJESİDİR
Daha sonra konuşan HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden ise toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek HADO projesi ile ilgili teknik ve genel bilgiler verdi. Maden toplantının sorunun çözülmesi anlamında önemli olduğunu ifade etti.
SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ
Daha sonra konuşma yapan katılımcılar ise toplantının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek tarafların bir an önce bir araya gelip yaşanan soruna çözüm bulunulması konusunda görüş beyan ettiler.
MİLLETVEKİLERİ İLE TOPLANTI YAPILACAK
Toplantı sonrasında ise bölge milletvekillerinde katılımı ile sorunun çözümünü için bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: Hado Sorunun Çözülmesinden Yanayız İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: Hado Sorunun Çözülmesinden Yanayız İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: Hado Sorunun Çözülmesinden Yanayız

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.