Yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıklar temizleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kanalizasyon ana muayene bacaları ve yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesi amacıyla kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Altyapının hatalı kullanımı sonucunda atık su ve yağmur suyu giderlerinde oluşan tıkanmaların giderilmesi adına temizlik çalışmalarını 7/24 sürdüren Genel Müdürlük, kentin muhtelif noktalarından ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne gelen bildirimler sonrasında tespit edilen noktalarda temizlik çalışması yapıldığını bildirdi.

HATSU, muayene ve parsel bacalarında oluşan tıkanıklıklar ile koku problemlerini gidermek amacıyla vidanjör aracıyla temizleme gerçekleştirerek sorunların önlendiğini bildirdi.

Kent genelinde yağmur suyu hatlarında bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiğini belirten Genel Müdürlük, yapılan temizlik çalışmaları sırasında çıkarılan plastik şişe, plastik bardak, naylon poşet, çocuk bezi ve gıda paketleri gibi atıkların vatandaşlarda şaşkınlık yarattığını belirtti.

Temizlik çalışmalarının gece-gündüz demeden sürdüğünün altını çizen İdare, yağmur suyunun sürükleyip tıkanmalara sebebiyet veren atıkları temizleyerek su tahliyesinin daha kolay sağlandığını aktararak, yağmursuyu ızgaralarının çöp alanı olmadığını ve vatandaşların çöp atma konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine vurgu yaptı.

Yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıklar temizleniyor Yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıklar temizleniyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.