Arsuz Işıklı Orman Yangını

İlçemiz Işıklı mahallemizde meydana gelen ve ciğerlerimizin yandığı orman yangınıyla ilgili havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu yerleşim birimlerinin etkilenmemesine yönelik Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü kontrolünde ki tam teyakkuzlu çalışmalar tamamlandı. Ancak kısmi bölgelere müdahaleler ile birlikte çalışmalar devam etmektedir. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyor ve tam anlamıyla yangının son bulmasını ümit ediyorum.Hatay’ın Arsuz İlçesi Işıklı Mahallesi’nde yerleşim alanına yakın bölgede çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, rüzgârın yön değiştirmesi alevlerin yönünü de yerleşim alanlarından uzaklaştırdı.

Işıklı Mahallesi ormanlık alanında çıkan yangına Kahramanmaraş Orman işletme bölge müdürlüğüne bağlı ekipler havadan uçak, helikopterlerle karadan da diğer ekipler söndürme çalışmalarına katıldı.Yaklaşık 50 hektar alanda etkili oluyor.

Orman yangına havadan uçak ve helikopterlerin müdahalesi ve rüzgarın yön değiştirmesiyle dağlık alana yöneldi ve alevlerin de yerleşim alanından uzaklaştığı belirtildi.

Arsuz Işıklı Mahallesinin kırsal alanında henüz kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmaları güçlükle devam ediyor.

Arsuz Işıklı Orman Yangını Arsuz Işıklı Orman Yangını Arsuz Işıklı Orman Yangını Arsuz Işıklı Orman Yangını Arsuz Işıklı Orman Yangını

Önceki İçerikUyuşturucu Operasyonunda 9 Kişi Tutuklandı
Sonraki İçerikSınırlı merkezlerde uygulanan ‘Girişimsel Radyoloji’ artık Gelişim’de
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.